Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kes-duhovni-kutak

Isuse, jednostavno volim te!

Isuse, jednostavno volim te. Možemo tu rečenicu ponoviti u sebi. No, što to zapravo znači? Saznajte u nagovoru Katoličke evangelizacijske skupine "Duhovni kutak".

Što znači otvoriti svoje srce Bogu?

"U jednoj molitvi čuo sam kako mi Gospodin progovara: budite otvorena srca. I to mi je istovremeno bilo lijepo, ali i prazno. Poput fraze koja uvijek pali, koja uvijek funkcionira, a ne znam joj točan sadržaj."

VIDEO 'Duhovni kutak: To je borbena, slavljenička, meditativna i blagoslovna pjesma o borbi Davida i Golijata

Članovi Katoličke evangelizacijske skupine (KES) 'Duhovni kutak' u svakoj prigodi osvješćuju da oni nisu tek izvođači duhovnih pjesama, nego u prvom redu mladi evangelizatori koji izvode svoje autorske skladbe inspirirane, nadahnute i prožete vjerom u Trojedinog Boga. Upravo zato svaki video uradak, spot neke pjesme, koji objave na svome YouTube kanalu, u pravilu poprate tumačenjem kako je nastala pjesma, čime je inspirirana i što bi željeli s njome postići. Tako je i s najnovijim videom za pjesmu 'Bog Ješurunov' sa njihovog novog, ukupno četvrtog, nosača zvuka "Slavim Rane i Krv Jaganjca Božjega" kojeg su početkom srpnja predstavili hrvatskoj javnosti.

Mladić iz Vijetnama Marcel Van za života razgovarao s Isusom, sv. Malom Terezijom...

Sluga Božji Marcel Van - nevjerojatni mladić iz Vijetnama - još za života imao je milost razgovarati, kroz privatne objave, sa sv. Malom Terezijom, s Djetetom Isusom, Blaženom Djevicom Marijom i drugim svecima. Knjiga o njemu, službena biografija, na hrvatskome jeziku izišla je početkom ožujka iz tiska par dana uoči izolacija i karantena, tako da je na simboličan način, baš kao i njegov život o kojemu se inače malo zna, bio dodatno prikriven za čitatelje s hrvatskog govornog područja još nekoliko mjeseci.

Na novim mrežnim stranicama 'Duhovnoga kutka': Kao priprava za ispovijed i euharistiju novi spot pjesme 'Gorka voda'

Za ulazak u dubine molitve, kršćansku meditaciju i kontemplaciju te razmišljanje nad mukom Kristovom – pogotovo u korizmenom vremenu - dovoljno je nekada jako malo, čak i jako jako malo. Vrlo dobro to primjećuju ali i pokazuju svojim evangelizacijskim radom članovi Katoličke evangelizacijske skupine (KES-a) "Duhovni kutak" i to ovaj puta u dvostrukoj mjeri.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja