Budi dio naše mreže

Neću činiti grijeh iz ljubavi prema Stvoritelju, a ne iz straha da ću biti kažnjen, da će mi se dogoditi još veće zlo ili slično. Vjeru treba upoznavati da bi se ispravno živjela. A čitanje Božje Riječi, molitva, upoznavanje nauka Crkve, sakramentalni život... sve su to "pomagači" na našem duhovnom putu koji nas usmjeravaju u hodu prema Gospodinu.

/ im

Poticaj na promišljanje svakodnevnih stvarnosti koje živimo, a koje nisu u skladu s onim što zahtjeva naša vjera donosi na društvenim mrežama svećenik i kantautor duhovne glazbe fra Marin Karačić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Imaš li ispravne motive?

U životu sve činimo iz određenih razloga koji su samo nama poznati. Neki od njih su plemeniti, a neki nažalost ne, neki su ispravni, a neki lažni i prikriveni.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Međutim, postoje i oni “pogrešni” motivi kojih možda nismo ni svjesni, a česta su pojava u duhovnom životu. Tako je prisutan strah od kazne ili strah od pakla ili pak strah da će se nama ili našim bližnjima nešto loše dogoditi.

Tako je prisutan strah od kazne ili strah od pakla ili pak strah da će se nama ili našim bližnjima nešto loše dogoditi.

Tu vidimo kako dosta stvari činimo iz pogrešnih motiva. Umjesto da nam motiv bude ljubav prema Bogu ili žaljenje zbog tog što smo grijehom povrijedili Boga nama je motiv opet nešto sebično.

Vjeru treba upoznavati da bi se ispravno živjela.

Neću činiti grijeh iz ljubavi prema Stvoritelju, a ne iz straha da ću biti kažnjen, da će mi se dogoditi još veće zlo ili slično. Vjeru treba upoznavati da bi se ispravno živjela. A čitanje Božje Riječi, molitva, upoznavanje nauka Crkve, sakramentalni život… sve su to “pomagači” na našem duhovnom putu koji nas usmjeravaju u hodu prema Gospodinu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli fra Marin Karacic (@framarinkaracic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja