Budi dio naše mreže

"Posadi sve što je lijepo u tebi. Posadi svoj osmijeh, posadi nadu, posadi svoje povjerenje, posadi svoju ljubav, posadi hrabrost, posadi bitku kad se čini izgubljena, posadi svoj život. Ne znaš kada će i kuda plod donijeti, ali, posadi i vjeruj svako će zrno obogatiti mali kutak zemlje", piše fra Marin Berišić na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

“Govoraše Isus mnoštvu: Kraljevstvo je Božje kao kad čovjek baci sjeme u zemlju. Spavao on ili bdio, noću i danju sjeme klija i raste — sam ne zna kako” Isus od nas traži jednu gestu u današnjem Evanđelju. Jedina gesta jest „baciti sjeme“. Ostalo nije na nama. Ima Netko Drugi koji čini.

Naš problem je što nismo strpljivi, želimo odmah vidjeti plod. Volimo kopati i otkopavati da bismo vidjeli koliko je sjeme naraslo, ne dajemo mu vremena da raste. Želimo sve odmah i sada. Želimo sve našim snagama ne dopuštajući Bogu da djeluje.

Današnje evanđelje daje veliku nadu, daje mir našem uznemirenom srcu. Mala gesta koja čini sjajne i velike stvari.

Ne treba se bojati biti neposlušni našim osjećajima usamljenosti, samoće, straha i vjerovati jer Krist je sve to pobijedio.

Što to znači baciti sjeme? Naši izbori u svakodnevnom životu. Ne bojati se riskirati. Ne bojati se vjerovati, nadilaziti svoje umovanje. Ne treba se bojati biti neposlušni našim osjećajima usamljenosti, samoće, straha i vjerovati jer Krist je sve to pobijedio. To je malo sjeme koje „jednoć posijano, naraste i postane veće od svega povrća pa potjera velike grane te se pod sjenom njegovom gnijezde ptice nebeske“.

Posadi sve što je lijepo u tebi. Posadi svoj osmijeh, posadi nadu, posadi svoje povjerenje, posadi svoju ljubav, posadi hrabrost, posadi bitku kad se čini izgubljena, posadi svoj život.

Posadi sve što je lijepo u tebi. Posadi svoj osmijeh, posadi nadu, posadi svoje povjerenje, posadi svoju ljubav, posadi hrabrost, posadi bitku kad se čini izgubljena, posadi svoj život. Ne znaš kada će i kuda plod donijeti, ali, posadi i vjeruj svako će zrno obogatiti mali kutak zemlje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli fra Marin Berišić 🧸 (@framarinberisic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja