Budi dio naše mreže

FRA JOSIP VLAŠIĆ "Dopusti Raspetomu da iscijeli sve ono što je u tvome životu ranjeno"

Fra Josip Vlašić, jedan od pazinskih franjevaca koji organizira e-Duhovne vježbe, na Veliki petak je pozvao vjernike da provode vrijeme pred Raspetim u svojim domovima te je objavio popratnu meditaciju pod nazivom "Dodirujem tvoje rane, Isuse".

/ ps

“Budući da danas ne možete poći u crkvu i sudjelovati u obredu ljubljenja križa, darujem vam svoju meditaciju/molitvu pred Raspetim Isusom”, poručio je na Facebooku pazinski franjevac fra Josip Vlašić, koji je ovih dana dnevno objavljivao “Pozitivne minute” na njegovim društvenim mrežama kako bi potaknuo zahvalnost i radost svima koji se nalaze u svojim domovima zbog pandemije koronavirusa.

“Pozivam vas da onda kada vam je zgodno uzmete križ i da, uz ovu moju molitvu, dodirnete rane Raspetoga. I ne samo da ih dodirnete, nego da ih poljubite. Neka to bude najljepši obred na kojem ste ikada bili!”, nadodao je, istaknuvši kako za vrijeme je obreda je s vjernicima u duhu i moli Raspetoga za sve.

U tom susretu dopusti Raspetomu da iscijeli sve ono što je u tvome životu ranjeno.

“Gledaj Raspetoga. Njegove rane dodirni svojim ranama. Poljubi njegove rane. U tom susretu dopusti Raspetomu da iscijeli sve ono što je u tvome životu ranjeno. Vidjet ćeš – tvoje rane bit će preobražene. Dodirni Isusove rane s vjerom. On je ranjen za tebe”, poručuje u opisu meditacije na YouTubeu.

Na videu se također nalaze slike postaje križnoga puta iz franjevačke crkve u Makarskoj, koje je izradio akademski slikar Duje Botteri.

Cijelu meditaciju možete poslušati ovdje:

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja