Budi dio naše mreže

Ključna riječ: veliki-petak

FOTO Radnici mole pred katedralom na Veliki petak

U tijeku su pripremni radovi na zagrebačkoj katedrali, čiji se sjeverni toranj počinje skidati idući tjedan. Radnici koji se na Veliki petak nalaze na terenu te su u 15 sati zaustavili ono što su radili kako bi se pomolili pred katedralom.

S. CLARE CROCKETT Od želje za svjetskom slavom do želje za slavom Božjom

Jedan poljubac Križu pokrenuo je bujicu, lavinu jednog osobitog svetačkog života. Bilo je to u Velikom tjednu, na Veliki petak, u Godini Velikog jubileja 2000. Nakon toga poljupca nogama raspetoga Krista na križu, ništa više u životu Clare Crockett nije bilo isto. Pijanica je postala redovnica. Doslovno. Poročnica je postala navjestiteljica. I to kakva!?

Veliki petak

Veliki petak je spomendan Isusove muke, razapinjanja i smrti.

Kako se pripremiti za Veliki tjedan kod kuće?

Sada, kada se korizma bliži kraju i nastupa najsvetiji tjedan u godini, počinjemo polako prihvaćati činjenicu da ćemo ju provesti također u našim domovima. Unatoč nešto drugačijem Velikom tjednu i dalje imamo priliku posvetiti se molitvi i razmatranju, a u tekstu vam donosimo i nekoliko kreativnih prijedloga kako to možete ostvariti.

Teško je otvoriti srce spoznaji da Bog umire kako bismo mi živjeli

Na Veliki petak iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i župnog upravitelja Župe Pohođenja BDM u Soljanima. Vlč. Šaf, između ostalog, ističe: "Razmišljajmo danas malo o smrti, te što ona zapravo znači za svakoga tko je, kako tada u toj svjetini, tako i danas povjerovao? Razmišljajmo o smrti, no kao vjernici ne smijemo ju nipošto odvojiti od radosti Uskrsa, rađanja na novi život, čemu sama smrt prethodi."

Fra Vedran Kos: "Za tebe je prolivena Krv ova!"

Tko bi onda mogao platiti cijenu krvi Abelove, ali i svih drugih prolivenih krvi sve od postanka svijeta na ovamo. Životu je cijena previsoka. Nijedan čovjek na zemlji ne može ga kupiti, niti otkupiti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja