Budi dio naše mreže

Ključna riječ: veliki-petak

Papa predvodio liturgiju muke Gospodnje

Papa Franjo predvodio je 29. ožujka poslijepodne u bazilici svetoga Petra, u nazočnosti 4500 vjernika, obrede Velikoga petka, izvijestio je Vatican News.

„Dovršeno je!“ (Iv 19,30) - posljednje Isusove riječi na križu

Lingvističku analizu i egzegetski komentar posljednje Isusove riječi na križu za Hrvatsku katoličku mrežu piše Marko Taborsky, student poslijediplomskog studija biblijskih znanosti i arheologije na Fakultetu biblijskih znanosti i arheologije u Jeruzalemu.

Ti si moj Spasitelj! Hvala Ti!

Na Veliki petak donosimo vam duhovni poticaj iz Vjesnika Đakovačko - osječke nadbiskupije. "Neka nam snažno progovori šutnja, koju smo pozvani čuvati i u našim obiteljima, osobito danas i sutra. Neka nam govori šutnja kojom smo započeli i kojom ćemo završiti današnje obrede Velikog petka, a koja se nastavlja sve do Vazmenoga bdjenja", poručuje između ostalog preč. Josip Ivešić, generalni vikar Srijemske biskupije.

TOMISLAV IVANČIĆ Mrak sramote zahvatio je ovaj dan

"Ne možemo vjerovati da je to čovjek učinio. No, otkad ova zemlja u svojoj povijesti nosi Veliki petak, svi zločini su premaleni prema onom koji je čovjek tada učinio.", poručuje između ostalog omiljeni svećenik.

Veliki petak

Veliki petak je spomendan Isusove muke, razapinjanja i smrti.

MOLITE S NAMA Počinje devetnica u čast Božjem milosrđu

"Želim da tijekom devet dana dovodiš duše izvoru mojega milosrđa kako bi crpile snagu, utjehu i svekolike milosti koje trebaju u životnim mukama, osobito u času smrti. Svaki dan dovest ćeš mome srcu drugu skupinu duša i uranjati ih u more mojega milosrđa“, Isusove su riječi zapisane u Dnevniku svete Faustine Kowalske.

Što se događa u liturgiji Velikog tjedna?

Vazmeno trodnevlje posebni su dani u Katoličkoj Crkvi s posebnim obredima koje susrećemo samo u te dane. Fra Vinko Brković dao je pregled ovih svetih dana kako bismo ove obrede lakše razumjeli, a time mogli u njima i sudjelovati.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja