Budi dio naše mreže

"Ženo, pronađi izvor svoje snage u Kristu uskrslom! Pronađi snagu u euharistiji, toj savršenoj žrtvi koja je usavršila tolike žene i majke! Budi slobodna ženo, budi slobodna i radosna u Gospodinu", piše fra Vinko Brković na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

Ženo zašto tražiš slave od ljudi? Zašto misliš da je tvoja vrijednost u količini novca koji zarađuješ? Zašto ti nije dovoljan osmijeh djeteta, topla riječ vlastitog muža? Tko ti glavu puni da je tvoja vrijednost izvan tvoje obitelji? Tko ti govori da se tvoja ljepota očituje samo u broju kalorija? Zašto majko slušaš glas koji ti govori da je služenje obitelji ropstvo, a slušanje njih sloboda?

Zašto majko ne vidiš cijenu ljubavi koja se daje za drugoga? Gdje je majko tvoj pogled upravljen? Čiji primjer slijediš? Vidiš li majko primjer Krista koji se u potpunosti dao za drugoga? Vidiš li majko primjer Majke, čiju je dušu probio mač boli? Zašto se ne osjećaš kao kraljeva kći? Zašto nemaš osjećaj kraljevskog dostojanstva? Nije li tvoj Otac Gospodar nad gospodarima, zašto onda tražiti drugoga? Pozvana si biti istinski odsjaj Božjega lica u ovome svijetu. Stvorena si kao jedinstvena, zašto onda želiš izgledati kao one kojima je jedino stalo do tvoga novca? Zašto bježati od obitelji kako bi izgradila ono što će propasti?

Kakav strah od neprihvaćanja mori tvoje srce? Zašto misliš da moraš biti “snažna i emancipirana” kako bi te drugi vidio? Zar će ti društvo dati zagrljaj u tužnima danima? Zar će ti gospodari bdjeti uz krevet kada ti je najpotrebnije? Zašto ženo ne želiš biti majkom? Zašto majko bježiš od vlastitog poziva? Zašto misliš da te nitko ne želi zbog toga što jesi? Pronađi izvor svoje snage u Kristu uskrslom! Pronađi snagu u euharistiji, toj savršenoj žrtvi koja je usavršila tolike žene i majke! Budi slobodna ženo, budi slobodna i radosna u Gospodinu!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vinko Brković (@fravinkobrkovic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja