Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zena

U NEKOLIKO DANA 177 MILIJUNA PREGLEDA Odgovor na pitanje što je žena jednim »tweetom« od zabranjenoga postao trendom

Terapeutkinja »rodne afirmacije« iz Nashvillea nije znala odgovoriti na pitanje što je žena. Rekla je da »neke žene imaju penise, neki muškarci vagine« te da »je rod mnogo više od genitalija«. Ne može odgovoriti što je žena, pojasnila je, jer ona sama nije žena. Ni skupina žena na njujorškoj ulici nije znala odgovoriti na pitanje. Tek je jedna starija žena rekla da je »žena netko tko voli biti zgodan i smatrati sebe profinjenim«.

Privilegij i odgovornost muževa i očeva

U emisiji "S druge strane ogledala" u srijedu, 14. lipnja ugostili smo dr. sc. Anitu Dučkić Sertić, logoterapeutkinju, duhovnu terapeutkinju, i voditeljicu Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS-a.

S DRUGE STRANE OGLEDALA "Ženski genij" pred izazovima

O ulozi žene u obitelji i društvu iz katoličke perspektive u HKR-ovoj emisiji "S druge strane ogledala" u srijedu, 8. veljače, govorila je dr. sc. Anita Dučkić Sertić, logoterapeut i duhovni terapeut, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS-a. Poručuje da je Bog prilikom stvaranja čovjeka iznimno važnu ulogu dao ženi.

Žena je blagoslov i dar

Priznati prava, ulogu i dobrobit žene u društvu i Crkvi jest potreba, zahtjev i nužnost čime će se odati priznanje i zahvala svim ženama, majkama, profesoricama, kućanicama, spremačicama, liječnicama, pravnicama, doktoricama koje su najčešće sve to istovremeno.

Muškarci, najvažnija odluka u vašem životu jest kakvu ženu ćete oženiti

Jedna od najvažnijih odluka koja će promijeniti tijek tvog života je ona kojom ćeš se osobom oženiti. Zbog nje tvoj život može izgledati kao predokus neba, ali i pakla. Tvoj izbor žene oblikovat će tvoju buduću obitelj, utjecati na tvoju djecu i čak na djecu tvoje djece. Shvaćaš li sada zašto je to jedna od najvažnijih odluka u tvom životu? Vjeruj mi, želiš se oženiti pravom ženom.

Muškarac se mora pitati: Hoće li ova žena biti dobra majka mojoj djeci?

Suvremeni život pun je svakodnevnih izbora. Čak bi to mogli nazvati sloganom modernog svijeta. Naravno postoje područja života u kojima se čine pravi izbori, poput izbora pri kupovini hrane. Ali u tradicionalnom smislu brak nije bio stvar vlastitog izbora već su supružnike birali roditelji. Danas pak, osobito ljudi koji žive u razvijenim zemljama, sami upoznaju i biraju svoje supružnike, ali ne znaju da zapravo biraju partnere na temelju iluzije.

O. KREŠIMIR JOSIP BAHMEC Žena je katedrala tvoje duše

Pod križem 3:1 za žene, u crkvi isto, u kući, ma znate i same, muškarci, pomognite ženama u kućanstvu, niste papci ni papučari zbog toga nego frajeri, postignite bar počasni pogodak, i volite ih ludo, zaslužile su. Barem se žene zaslužile da ih volite.... i oprostite što su nekad jednostavno žene, ukras svijeta.... utjeha životu, putokaz za nebo... ne sramite se voljeti ih. Budite muškarci!

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja