Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zena

Muškarci, najvažnija odluka u vašem životu jest kakvu ženu ćete oženiti

Jedna od najvažnijih odluka koja će promijeniti tijek tvog života je ona kojom ćeš se osobom oženiti. Zbog nje tvoj život može izgledati kao predokus neba, ali i pakla. Tvoj izbor žene oblikovat će tvoju buduću obitelj, utjecati na tvoju djecu i čak na djecu tvoje djece. Shvaćaš li sada zašto je to jedna od najvažnijih odluka u tvom životu? Vjeruj mi, želiš se oženiti pravom ženom.

Muškarac se mora pitati: Hoće li ova žena biti dobra majka mojoj djeci?

Suvremeni život pun je svakodnevnih izbora. Čak bi to mogli nazvati sloganom modernog svijeta. Naravno postoje područja života u kojima se čine pravi izbori, poput izbora pri kupovini hrane. Ali u tradicionalnom smislu brak nije bio stvar vlastitog izbora već su supružnike birali roditelji. Danas pak, osobito ljudi koji žive u razvijenim zemljama, sami upoznaju i biraju svoje supružnike, ali ne znaju da zapravo biraju partnere na temelju iluzije.

O. KREŠIMIR JOSIP BAHMEC Žena je katedrala tvoje duše

Pod križem 3:1 za žene, u crkvi isto, u kući, ma znate i same, muškarci, pomognite ženama u kućanstvu, niste papci ni papučari zbog toga nego frajeri, postignite bar počasni pogodak, i volite ih ludo, zaslužile su. Barem se žene zaslužile da ih volite....i oprostite što su nekad jednostavno žene, ukras svijeta....utjeha životu, putokaz za nebo..ne sramite se voljeti ih. Budite muškarci!

PAPA PIO XII. Obitelj ima svoje sunce, to je žena

Mila je žena radost mužu svom. A milina je nad milinom žena stidljiva i sveta. Kao što sunce blista na planinama Gospodnjim, tako i ljepota vrsne žene u urednosti kuće njezine.

Muškarci, ostavite svoje očeve, a osobito majke u njihovim životima i počnite graditi život sa svojom suprugom

"Moramo jednom svi odrasti i otići od svojih roditelja. To ne znači da ih ne volimo ili da im želimo zlo. Majke moraju prihvatiti da su njihovi sinovi samo sinovi i da imaju svoje živote. Sin nikada ne može glumiti muža svojoj majci i tu stvarnost majka mora prihvatiti. Što prije prihvati, svima će u obitelji biti lakše živjeti. Prava ljubav dopušta drugome da ode pa tako i sinovi moraju otići od svojih majki", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA BRKOVIĆ Ženo zašto tražiš slave od ljudi?

"Ženo, pronađi izvor svoje snage u Kristu uskrslom! Pronađi snagu u euharistiji, toj savršenoj žrtvi koja je usavršila tolike žene i majke! Budi slobodna ženo, budi slobodna i radosna u Gospodinu", piše fra Vinko Brković na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

ČEDNOST Neopisiva ljepota žene

"Dama je žena koja zna što ona jest u svojoj biti, kome pripada i kamo ide. Ta spoznaja čini dušu baršunastom, nježnom, otmjenom. Takva duša neizbježno svoju nutrinu iskazuje i vani, bila ona toga svjesna ili ne."

"Hvala tebi, ženo, već što si žena!" - Pismo pape Ivana Pavla II. ženama

"Hvala tebi, ženo-majko (...) Hvala tebi, ženo-suprugo (...) Hvala tebi, ženo-kćeri i ženo-sestro (...) Hvala tebi, ženo-radnice (...) Hvala tebi, ženo-zavjetima posvećena (...) Hvala tebi, ženo, već što si žena! Shvaćanjem koje je vlastito tvojoj ženstvenosti ti obogaćuješ razumijevanje svijeta i pridonosiš cijeloj istini ljudskih odnosa", dio je pisma pape Ivana Pavla II. iz Vatikana, upućenog ženama 29. lipnja 1995. na svetkovinu sv. Petra i Pavla. 

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja