Budi dio naše mreže

Sat vremena pred Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu recept je za pronalazak mira koji je vašoj duši potreban.

/ im

Klanjanje je jedan od najljepših načina provođenja vremena u molitvi. Odnosi se na vrijeme provedeno s Isusom u Euharistiji. Obično je Presveti Sakrament izložen u pokaznici. Čak i kada Presveti Sakrament nije izložen, možete moliti pred Isusovom prisutnošću u svetohraništu, prenosi Aleteia.

Nerijetko vjernici provedu sat vremena u klanjanju. U onim crkvama ili kapelama koje imaju organizirano 24-satno klanjanje potrebno je organizirati ljude kako bi svaki sat netko bio u klanjanju pred Presvetim.

Sjetimo se kako je Krist u Getsemaniju pitao: “Dakle, ne biste li mogli bdjeti sa mnom jedan sat?”

Za one koji teško uranjaju u klanjanju, ovi savjeti mogu biti od pomoći:

Prvo, zapamtite da Gospodin provodi to vrijeme s vama. Dopustite mu da vas pogleda. Počnite s klanjanjem. Na koljenima, u našim srcima radosni, to je jedan način, a naš stav srca neka bude u ljubavi prema Gospodinu.

Neka naše gledanje Gospodina bude kao što mladoženja s ljubavlju gleda u svoju nevjestu dok hoda uz njega do oltara, kao majka koja gleda u svoje novorođenče, kao sin ili kćer koji se vraćaju kući nakon dugog putovanja. Neka nam ove sliku pomognu u približavanju Gospodinu. Svatko tko se ikada zaljubio poznaje osjećaj gledanja u oči drugoga i želje da jednostavno upiješ taj pogled. Isto tako, trebamo tražiti tu razinu intimnosti, tišine sebe i radosti kada dođemo na klanjanje. Ako mi ne osjećamo, znajmo da Gospodin osjeća. On je daleko više oduševljen što je u našoj prisutnosti nego što bismo mi ikada mogli biti u Njegovoj prisutnosti.

On je daleko više oduševljen što je u našoj prisutnosti nego što bismo mi ikada mogli biti u Njegovoj prisutnosti.

Zašto bismo trebali ići na klanjanje? Naučiti kako sjediti do Isusovih nogu, odabrati bolji dio i pomoći nam uskladiti svoje uši s Božjim riječima i naše oči s Božjim pogledom kako bismo mogli činiti ono što molimo u molitvi Očenaša: “budi volja tvoja kako i na nebu tako i na zemlji”.

Ne znate što učiniti? Ne znate što biste rekli? Svi odnosi započinju voljom za sudjelovanje, za provođenje vremena. Idi i ako si prvi put pred Presvetim, dopusti si sjesti i kontemplirati s uvjerenjem da je ispred tebe Krist i da tako izgleda ljubav.

Pozvani smo – bilo da smo u braku, redovnici ili samci – da budemo poput Krista. Krist dopušta da bude slomljeni, izliveni do posljednje kapi. Kao pala stvorenja, uvijek smo skloni nešto od sebe zadržati u rezervi. Prebivanje pred Presvetim pomoći će nam da shvatimo da je ljubav uvijek služenje, ljubav je uvijek darivanje svega sebe.

Prebivanje pred Presvetim pomoći će nam da shvatimo da je ljubav uvijek služenje, ljubav je uvijek darivanje svega sebe.

Molite Sveto pismo. Pročitajte dio iz Svetog pisma i uronite se u pročitane riječi, razmislite o njima. Molite Duha Svetoga da vam pomogne vidjeti, čitati, čuti i razumjeti. Pročitajte ih ponovno.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja