Budi dio naše mreže

Iako su zbog novonastale situacije vjernici spriječeni odlaziti u crkvu na misu, svećenici ipak pronalaze načine kako ostati povezani sa svojim župljanima. Poznate "Duhovno-duhovite večeri" na Svetom Duhu preselile su se na Instagram, ali sada s nešto drugačijim nazivom.

/ bg

Duhovno-glazbeno-duhovite večeri osmislio je fra Stjepan Brčina koji će se svaku večer u 20:30 javljati uživo sa zanimljivim gostima glazbenicima. Uz mnogobrojne prijenose euharistijskih slavlja i krunica, fra Stjepan smatra da u trenutnoj situaciji treba i doza smijeha, humora i pozitivnog duha, ali i molitve.

Ovim putem se još jednom želi pokazati kako društvene mreže mogu biti vrlo korisne ako ih se koristi na pravi način jer se sve duhovne aktivnosti mogu nastaviti upravo u virtualnom svijetu.

Ova druženja, koja su evangelizacijskog karaktera, prvenstveno su kreirana za mlade, no uključiti se može svatko. Svaku će se večer uz različite goste govoriti o raznim temama, pjevati, svirati, odgovarati na pitanja vjernika i moliti.

“I naravno, kako na susretima u crkvi, tako se ni ovdje ne gubi glavna nit vodilja ove zajednice – duhovnost i humor prije svega”, poručuje fra Stjepan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Dragi vjernici, evo došli smo i do toga, od sutra slavimo misu bez naroda. Svima nam je ova odluka teško pala. Bez straha i panike, iza zatvorenih vrata crkava svakodnevno ćemo slaviti mise i zauzimati se i moliti za narod. Dakle, ne ukidaju se mise, već zajedničko slavlje misa… svi će te biti u mojim molitvama. Vidimo se virtualno! 🙏🙏🙏 Odlukom Civilnog stožera RH, uslijed pandemije Corona virusa, do daljnjeg se suspendiraju sva liturgijska slavlja, pobožnosti i rad župnog ureda. U župni ured, u slučaju potrebe, možete se javiti putem elektroničke pošte: zupa.sv-antun@zg-nadbiskupija.hr Sve daljnje informacije o razvoju situacije pratite isključivo putem javljanja Stožera za civilnu zaštitu RH, te portala Informativne katoličke agencije (IKA) i Hrvatskog katoličkog radija. Neka nas Božji blagoslov i zagovor sv. Antuna Padovanskog jačaju i prate u ovo zahtjevno vrijeme!

Objavu dijeli fra Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja