Budi dio naše mreže

"Nemojmo se naviknuti na stvarnost nedopuštajući da se iznenadimo, ne razmišljajući da upravo ovdje mogu ljubiti druge kao samoga sebe", piše fra Marin Berišić na svojem Instagram profilu.

/ im

“Nikomu ništa ne dugujte, osim da jedni druge ljubite. Jer tko drugoga ljubi, ispunio je Zakon. Uistinu: Ne čini preljuba! Ne ubij! Ne ukradi! Ne poželi! i ima li koja druga zapovijed, sažeta je u ovoj riječi: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Ljubav bližnjemu zla ne čini. Punina dakle Zakona jest ljubav.” Mt 5, 17-19

Ove riječi svetog Pavla pomažu nam razumjeti što nam Isus želi reći: “Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego dopuniti” Isus ne oduzima nijedan zakon, jer nam zakon pomaže da živimo, Isus daje smisao zakonu. Naš je život u odnosu s Njim, zbog čega zakon ima i novo značenje. Nisam više rob zakonu koji je zatvoren u sebe, nego slobodan jer me Krist spasio ljubavlju.

Isus ne oduzima nijedan zakon, jer nam zakon pomaže da živimo, Isus daje smisao zakonu.

Zakon će imati smisla samo ako ljubim svog bližnjega. Nije veliko otkriće da moramo ljubiti bližnjega, ali pravi je problem koliko zapravo to činim.  Koliko sam spreman taj zakon prenijeti ljudima, ne samo riječima, već i djelima. Danas ljubi sebe! Danas ljubi druge!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli fra Marin Berišić 🧸 (@framarinberisic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja