Budi dio naše mreže

"Imitirajte malo dijete koje vidimo kako se čvrsto drži jednom rukom za svog oca dok drugom ubire jagode i borovnice sa živice na putu. Čak i tako, dok sakupljaš i koristiš dobra ovog svijeta jednom rukom, druga neka uvijek miruje u ruci Oca nebeskog. I pogledaj oko sebe ponekad kako bi se uvjerio da je On zadovoljan s onim što činiš."

/ fe

Savjet kako provesti dan s Bogom pripremio je Philip Kosloski za mrežnu stranicu AleteiaAutor naglašava kako Boga trebamo pozvati da s nama bude u svakoj aktivnosti i pritom tražiti volju Božju.

Kosloski nadalje piše kako je moderan život ubrzan i ispunjen mnogim stvarima zbog kojih je lako zaboraviti na Boga u dnevnim aktivnostima i obavezama. Savjetuje da Boga uvijek pozovemo da bude s nama neovisno o zahtjevnosti zadatka kojim se bavimo.

Foto: Pixabay

Sveti Franjo Saleški objasnio je ovaj koncept u svojem djelu “Uvod u pobožni život”: “Imitirajte malo dijete koje vidimo kako se čvrsto drži jednom rukom za svog oca dok drugom ubire jagode i borovnice sa živice na putu. Čak i tako, dok sakupljaš i koristiš dobra ovog svijeta jednom rukom, druga neka uvijek miruje u ruci Oca nebeskog. I pogledaj oko sebe ponekad kako bi se uvjerio da je On zadovoljan s onim što činiš.”

Ovo je prekrasna slika uz koju sv. Franjo prilaže i praktičan savjet.

Foto: Pixabay

“Kada u svojim svakodnevnim obavezama i poslu ne nalaziš zanos, neka tvoje srce bude više usmjereno na Boga nego na posao; i ako je posao takav da zahtjeva tvoju potpunu predanost, tada se sjeti zastati i posvetiti vrijeme Bogu poput navigatora koji putuju prema raju za kojim čeznu, gledajući u nebesa radije nego li u dubine na kojima plove. Tako čineći, Bog će raditi s tobom, u tebi, za tebe, i tvoj posao bit će blagoslovljen.”

Dok prolaziš kroz dan, zastani i obrati se Bogu molitvom, ili jednostavno prebivaj u njegovoj blizini misleći na Njega. Ako činiš tako, sve tvoje radnje bit će blagoslovljene.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja