Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-franjo-saleski

Dobar odmor nije "spoj" s Bogom

Sv. Franjo Saleški bio je ismijavan u svoje vrijeme jer nije propovijedao na uzvišene načine, a propovijedi mu nisu bile posute blistavim frazama na grčkom i latinskom, postavljenim upravo tako da bi impresionirao svoju publiku. Ne, govorio je jasno, kao čovjek upoznat s duhovnim rastom i bitkom, ljudima koji su upoznati s izazovima stvarnog života.

Majka Terezija i sv. Franjo Saleški o suosjećanju bez osude

Sestra je pokazala majci knjigu u kojoj je bilježila svoje napore da kontrolira svoj jezik. Uspjela je devetnaest puta svladati samu sebe. Jednom je pala. „Nitko nije vidio ovih devetnaest“, kaže Majka u knjizi Gdje je ljubav, tamo je Bog, „ali svi su vidjeli pad. …Možemo vidjeti grešku, ali nikada ne znamo razlog.”

Pročitajte što je sv. Franjo Saleški poučavao o prihvaćanju grešnika

Nakon što ih je prisjetio da ih pokornici zovu ocima i da moraju imati “očinsko srce da ih prime s velikom ljubaznošću unatoč njihovim manama”, dodaje: “Tako se izgubljeni sin, iako smrdljiv od svinja, vraćao kući, ipak ga njegov otac grli, ljubi s oduševljenjem i prolijeva nad njim suze utjehe, jer mu je bio otac, a očinsko srce je uvijek nježno prema sinovima.”

Suhoća u molitvi i kako je pobijediti

Sveti Franjo Saleški, veliki duhovni učitelj, napisao je vrlo dragocjen vodič za osobnu molitvu u svom 'Uvodu u pobožni život' iz kojeg vam donosimo nekoliko vrijednih savjeta.

10 poticajnih misli svetaca za duhovni rast i razvoj

Na svetkovinu Svih svetih spominjemo se svih svetaca i blaženika Katoličke crkve koji su kanonizirani, ali i onih koji to još nisu, jer smo svi pozvani biti sveti. Ovim povodom donosimo nekoliko misli svetaca koje su tu da nas potaknu na življenje svetosti kroz svakodnevni život.

Istinska poniznost čini nas hrabrijima

Zamišljamo da je uistinu skromna osoba ona koja se sramežljivo skriva u stražnjem dijelu sobe, nadajući se da je nitko ne primjećuje. Koliko je to daleko od istine! Jednom kada prepoznamo Božju moć u nama i u potpunosti se oslonimo na Boga za sve što radimo, hrabrost će nam rasti i samopouzdanje će biti povišeno.

Cijeli dan s Bogom

"Imitirajte malo dijete koje vidimo kako se čvrsto drži jednom rukom za svog oca dok drugom ubire jagode i borovnice sa živice na putu. Čak i tako, dok sakupljaš i koristiš dobra ovog svijeta jednom rukom, druga neka uvijek miruje u ruci Oca nebeskog. I pogledaj oko sebe ponekad kako bi se uvjerio da je On zadovoljan s onim što činiš."

Kako bi sv. Franjo Saleški koristio društvene mreže da je živio u 21. stoljeću?

Sveti Franji Saleški bio je zaljubljen u Boga, a molitvu je smatrao ključem za tu zaljubljenost. Mudrost njegovog najpoznatijeg djela "Uvod u duhovni život" primjenjiva je i u današnjem vremenu. Pročitajte smjernice ovoga sveca zaštitnika katoličkih novinara za korištenje društvenim mreža kako biste, koristeći taj medij komunikacije, donijeli Kristovo svjetlo drugima.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja