Budi dio naše mreže

Inicijativa "Muževi, ljubite svoje žene" ili "prva srijeda u mjesecu" zajednice "Muževni budite" uključuje molitvu te post prve srijede u mjesecu za sve sadašnje, ali i buduće supruge. Sastoji se od prigodnog citata iz Svetog pisma i razmatranja koji se čitaju te pripravne molitve koja se moli večer prije samog posta, a prijava se vrši slanjem mail-a na muzevnibudite@gmail.com uz opis: ‘Muževi, ljubite svoje žene'.

/ HKM

Inicijativa “Muževi, ljubite svoje žene” ili “prva srijeda u mjesecu” nastala je po uzoru na onu iz Amerike, a koja je poznata kao e5men.org prema biblijskom citatu iz Poslanice Efežanima. Do sada nije bila promovirana u Hrvatskoj te je zajednici “Muževni budite” cilj proširiti je, ali i nadopuniti stavljanjem naglaska na molitvu koja kod posta, kako navode iz zajednice, često izostaje, a vrlo je važna za osobni duhovni rast, te za duhovni rast osobe za koju molimo i postimo.

Foto: Muževni budite

“Molitva i post prve srijede u mjesecu sastoji se od prigodnog citata iz Svetog pisma i razmatranja koji se čitaju, te pripravne molitve koja se moli večer prije samog posta (ako ne stigneš te večeri, možeš to obaviti i sljedećeg dana, u srijedu). Na sam dan posta moli se Gospina krunica (preporučaju se žalosna otajstva) i litanije sv. Josipa. Svakako se toga dana preporuča i odlazak na misu s nakanom za (buduću) suprugu jer je misa najuzvišenija molitva koja se može prinijeti Bogu”, pojašnjavaju na portalu Muževni budite. Radi se o strogom postu od ponoći do ponoći te se posti o kruhu i vodi. Iz zajednice post ne preporučaju onima koji boluju od dijabetesa, hipoglikemije ili neke druge kritične bolesti.

“Ako se pravovremeno prijaviš, citat iz Svetog pisma, njegovo razmatranje i pripravnu molitvu dobit ćeš najkasnije do prvog utorka navečer. Prijaviti se možeš putem mail adrese muzevnibudite@gmail.com s opisom ‘Muževi, ljubite svoje žene’”, pojašnjavaju iz zajednice.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja