Budi dio naše mreže

"Ostavimo božićne pjesme za Božić, božićne domjenke i koncerte u božićno vrijeme. I tek tada imat ćemo pravu proslavu Božića", poručio je fra Vinko Brković.

/ im

Franjevac HFP. sv. Ćirla i Metoda, fra Vinko Brković na svojim je društvenim mrežama objavio promišljanje o istinskom smislu došašća. U nastavku prenosimo promišljanje fra Vinka Brkovića:

Došašće tek treba početi, a već smo naveliko krenuli s proslavama svega i svačega. Najave su “božićnih koncerata”, nekih “božićnih domjenaka” i tome slično. I ne, nisu od toga izuzeti niti katolici. Pitat će se netko pa što ima veze?

Zamisli da slaviš svoj rođendan i početak zabave staviš u 20h. Ipak, svi tvoji prijatelji i rodbina odluče započeti slaviti u 6h ujutro jer te silno vole, kasnije neće bit dovoljno vremena, neki će morati ići ranije itd.. Dolaziš u 20h, oni se raduju, ali su već toliko puta nazdravili, pojeli, zaželjeli su ti sretan rođendan te im je u 20:30h dosta svega te se žele samo odmoriti i otići vlastitim kućama. Kakvi bi bili tvoji osjećaji? Zar ne bi bili to ljutiti osjećaji koji bi potakli pitanje: “Zašto su počeli tako rano slaviti i nisu me čekali?”

Advent je vrijeme radosnog iščekivanja, a ne slavlje božićnih koncerata i domjenaka.

Iz istog razloga zbog kojega bi tvoja proslava bila katastrofa isto se događa i s proslavom Božića. Advent je vrijeme radosnog iščekivanja, a ne slavlje božićnih koncerata i domjenaka. Advent je vrijeme adventskih pjesama, a ne božićnih. Čudimo se što na Stjepanje nitko nema volju za Božićem više, ali i kako bi imali kada ga mjesec dana već “slavimo”…

Imamo dovoljno vremena za slavlje od 25.12, nije potrebno krasti vrijeme priprave za slavlje da bismo slavili.

Nije nama orašar, gnom ili netko drugi problem, problem smo mi sami sebi. Vratimo smisao slavlja Božića u Božić, a ne u Advent. Imamo dovoljno vremena za slavlje od 25.12, nije potrebno krasti vrijeme priprave za slavlje da bismo slavili. Ostavimo božićne pjesme za Božić, božićne domjenke i koncerte u božićno vrijeme. I tek tada imat ćemo pravu proslavu Božića..

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vinko Brković (@fravinkobrkovic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja