Budi dio naše mreže

Sa zadnjim danima ožujka započela je humanitarna pred/uskrsna akcija u kojoj možete osigurati sebi vrijednu glazbu za vaše minute (kao i sate) molitve i meditiranja, a s druge strane - opet - puno ćete, kroz svoje malo, učiniti jer ćete pomoći misije u Beninu kako bi nahranili gladna usta afričke djece i osigurali njihovu toliko neizvjesnu budućnost. U toj plemenitoj gesti ovaj put ujedinili su se dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos i Facebook stranica 'Duhovna Glazba'.

/ anh

Humanitarna akcija traje od 29. ožujka do 30. travnja i riječ je zapravo – kako su je najavili organizatori – o dobrom uskrsnom poklonu za Vaše bližnje, jer, naime, kupnjom nosača zvuka ‘Moja Hridino'” pomažete potrebitima, a primit ćete dodatno i besplatno molitvenik ‘Nasljeduj Krista’.

Jedinstvena je to prilika za čuti tenorske visine Stijepe Gleđa Markosa i misaone dubine sv. Tome Kempenca iz duhovne knjige, koja nakon Biblije, ima najveću nakladu. S razlogom.

Facebook objava akcije

Akciju su ovim riječima na društvenim mrežama objavili:

Dragi prijatelji, pridružite nam se u zajedničkoj uskrsnoj akciji koju pokreće Stijepo Gleđ Markos i Facebook stranica ‘Duhovna Glazba’ za pomoć djeci u Beninu.

Naime, svi koji vole slušati pjesme s albuma ‘Moja Hridino’, narudžbom jednog CD-a u razdoblju od 29. ožujka do 30. travnja, dobivaju na poklon katolički bestseler ‘Nasljeduj Krista’.

Od svake kupnje nosača zvuka u vrijednosti od osamdeset kuna, tijekom navedenog vremena, izdvojit će se četvrtina kao donacija za djecu u Beninu i time doprinijeti izgradnji ambulante koja im je prijeko potrebna.

Ova humanitarna akcija odvija se u dogovoru sa s. Ivančicom Fulir, članicom Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice koja vrši svoje misijsko djelovanje u afričkom Beninu.

Tamo je prije desetak godina bila – zanimljivo – i kao laikinja misionarka te je upravo ta zemlja i život s Benincima konačno utjecao na njezinu odluku ‘za’ duhovni poziv.

Uz to, dodajmo da je s. Ivančica bila i nekoliko godina misonarka u Zakarpatju u Ukrajini, te je tamo dosta vremena uložila i u pastoral studenata iz Indije.

S. Ivančica Fulir u Ukrajini (Foto: Facebook)

Narudžbe se mogu izvršiti na glazbenikovim službenim mrežnim stranicamauz obaveznu napomenu da dio ide za akciju ‘Benin’, a svjedočanstvo s. Ivančice o tome kako je teško, a opet i koliko lijepo, biti misionar na afričkome kontinentu možete iz mjeseca u mjesec pratiti u njezinim živopisnim reportažama koje redovito objavljuje na stranicama katoličkog mjesečnika ‘Glasnik Srca Isusova i Marijina’ u izdanju hrvatskih isusovaca.

Stjepo Gleđ Markos za svoj album kaže da ga otvara ‘Oče naš’, pjevan na aramejskom, Isusovim jezikom, baš kao da traži bodrenje, blagoslov od Onoga od kojega sve dolazi i u kojeg sve utječe, a nijedna pjesma koja slijedi neće odstupiti od tog minimalističnog koncepta glazbe kao molitve.

Album ‘Moja Hridino’ temelji se na ‘davidovski’ nježnim i tihim izvedbama koje će pomoći slušatelju kako bi u svome srcu osjetio dubinu Božje Riječi.

Većinu pjesama skladao je u prvim mjesecima pandemije i teškog razdoblja „kada sam dobio poticaj da kroz pjesmu ljudima donesem ohrabrenje i Božji mir”.

„Biblijski tekstovi i snaga Božje Riječi pružali su mi utjehu u najtežim trenucima kada je melodija krenula izvirati iz molitve. Pjesme sam izveo uz vlastitu gitarsku pratnju kako bih imao potpunu umjetničku slobodu i osjetio sam da to moram podijeliti s drugima. Na moju radost brojni slušatelji su iskusili isti doživljaj utjehe i ohrabrenja, svjedoči Gleđ Markos.

S. Ivančica Fulir u Beninu (Foto: Facebook)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja