Budi dio naše mreže

Župa Sv. Marije u Kitcheneru, u kanadskom Ontariju, dovršila je projekt pravljenja 24 kućice za beskućnike, prenosi nedjelja.ba. Projekt izgradnje kućica dimenzija 2,5x3 metra, koji je financirao mjesni poduzetnik, omogućio je skloništa onima u potrebi tijekom prve zime u pandemiji koronavirusa.

/ hjb

Prema pisanju Catholic Register, projekt je započet s namjerom da se osigura privremeno sklonište i distanciranje tijekom pandemije. No, uspjeh i pozitivne povratne informacije onih koji žive u kućicama sugeriraju kako bi one mogle zapravo funkcionirati kao trajno rješenje.

“Oni koji su čak i tijekom zime ostajali vani u šatorima, izabrali su ovu opciju jer im pruža puno veću sigurnost”, komentirao je župnik lokalne župe BDM od sedam žalosti vlč. Toby Collins.

Projekt malih kuća zamisao je župljanina Rona Doylea, lokalnog poduzetnika koji posjeduje nekoliko velikih dvorana za događaje na ovom području. On je osigurao velik dio sredstava i logističku podršku, te je angažirao mlade iz okolnih župa.

Te mlade volontere, uglavnom tinejdžere, može se vidjeti u nizu videozapisa u kojima govore o svojim dobrim djelima, reakcijama korisnika kućica i utjecaju koji je projekt imao na njih.

Doyle je naznačio kako postoji još uvijek nekoliko osoba koje žive u šatorima, te se nada kako će prije Božića izgraditi još nekoliko kućica za njih.

On je i vlasnik parcele na kojoj se kuće nalaze te nastavlja plaćati račune za komunalne usluge. Očekuje se da će financirati i većinu troškova za sve nove domove koje grade, a svaki košta oko 5 000 dolara.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja