Budi dio naše mreže

Veleposlanstvo Republike Italije pokazalo je širinu srca prema bližnjemu u nevolji te je, u povodu obilježavanja Dana Republike Italije 2. lipnja, veleposlanik NJ.E. Nicola Minasi donirao financijska sredstva za pučke kuhinje Caritasa u Bosni i Hercegovini.

/ at

Donirana sredstva bit će iskorištena za pripremu 300 toplih obroka za korisnike pučkih kuhinja: Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i Caritasa biskupije Banja Luka, prenosi Katolička tiskovna agencija.

Dar ljubavi i solidarnosti sa siromašnima

U povodu dana Republike Italije, koji se ove godine obilježava pod geslom „Naša srca kucaju zajedno“ Veleposlanstvo Republike Italije u Bosni i Hercegovini organiziralo je nekoliko prigodnih događanja. Predviđeno je emitiranje posebnih radijskih i televizijskih emisija na postajama u BiH, ali i posjeta pučkoj kuhinji Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i pomoć pri raspodjeli objeda.

Svakodnevno se u pučkim kuhinjama nad/biskupijskih Caritasa u BiH priprema jelo za oko 450 korisnika. Međutim, sve je veći broj onih koji se obraćaju za ovu vrstu pomoći. Iako se radi o jednokratnoj pomoći, Caritas Bosne i Hercegovine zahvalan je veleposlaniku za njegov dar ljubavi i solidarnosti sa siromašnima. Caritas poziva sve pojedince i ljude dobre volje da svojim darovima pomognu osobama u potrebi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja