Budi dio naše mreže

Molitvena zajednica mladih ”Božja pobjeda” održala je slavljenički koncert u četvrtak navečer uživo u programu Hrvatskog katoličkog radija. Trajao je nešto više od sat i pol vremena i bio je odmor za uši, a još više za dušu i nutrinu naših slušatelja, ali i oči 'srca' gledatelja putem društvenih mreža. U pretprogramu su sudjelovali vlč. Hrvoje Zovko, vlč. Kristijan Tušek i don Damir Stojić.

/ Ante Novak

Na gitari je bio glavni vokal Petar Buljan, na klavijaturi Tino Krvavica, cajun je svirao Hrvoje Magdić, vokali su bile Ana Pandžić i Nikolina Fofić, a za molitveni dio ‘Večeri slavljenja’ bila je zadužena Marija Buljan, tajnica molitvene zajednice ‘Božja pobjeda’.

(Svo vrijeme ‘Večeri slavljenja’ uz pjevače i instrumentaliste sjedila je i članica zagovorne službe molitvene zajednice ‘Božja pobjeda’ koja je ‘tiho’ molila.)

Bilo je pet glazbenih blokova s 15-tak pjesama i trenuci meditacije u molitvama ‘zahvaljivanja’, ‘Duhu Svetome’, ‘predanja’ te završna ‘molitva-Gospodstvo’.

‘Večer slavljenja’ 2021. s ‘Božjom pobjedom’ uživo na HKR-u (Foto: HKM)

Izveli su legendarnu ‘ Zajedno u Kristu’, ‘Otvori oči mog srca’, nezaobilazni ‘El Shaddai’, i dalje najpoznatiju ‘Nek pada’, ‘Dubine’, ‘Sva je snaga’, ‘Slavu mu dajmo’ te drugih devet odličnih slavljeničkih pjesama, a sve zajedno možete ih u miru poslušati – i tako također slaviti – u video snimci dostupnoj na Facebook stranicama HKR-a, a uskoro i na YouTube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

U pretprogramu meditacije su izrekli svećenik Sisačke biskupije, rimski student, vlč. Hrvoje Zovko i povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek, a u studiju uživo gostovao je duhovnik ‘Božje pobjede’ don Damir Stojić, župnik jarunske župe Duha Svetoga u Zagrebu, koji zajednicu prati od prvih dana.

don Damir Stojić u Studiju 1 uoči ‘Večeri slavljenja’ 2021. na HKR-u (Foto: HKM)

Don Damir je molio na nakane HKR-ovih slušatelja, a posebno na jednu svoju, „a to je za jedinstvo u našem narodu, za oslobađanje od straha i razdora, toliko je razdora i unutar Crkve, među vjernicima, da Gospodin Isus Krist ukloni sve te razdore”.

“I za za dar mudrosti, i dar razuma i savjeta u ovim vremenima, baš ta tri posebna Dara Duha Svetoga, gdje možemo imati kako sv. Toma Akvinski kaže ‘pogled s visine’ u ovim teškim vremenima, da možemo razlučivati što dolazi od Gospodina i što nije od Gospodina i duh jakosti do možemo izabrati uvijek put Gospodina.”

Neka sve naše nakane Gospodin – uz slavljeničku pjesmu – pridruži anđeoskim zborovima „koji vječno slave Tvoje Ime, kako je to vidio prorok Izaija i apostol Ivan; Gospodine primi sve naše nakane”, zavapio je ovaj salezijanac.

Program su vodili Diana Tikvić i Branimir Gubić koji su HKR-ovim slušateljima ponudili i neke nagrade iz evangelizacijske ponude ‘Božje pobjede’ koja je sa svojom Slavljeničkom službom prvi put ovako gostovala kod nas 2020. godine.

‘Večer slavljenja’ 2021. s ‘Božjom pobjedom’ uživo na HKR-u (Foto: HKM)

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja