Budi dio naše mreže

U Stepinčevoj župi u Koprivnici pripremljen je bogat i raznovrstan program kojim se vjernici te župe, ali i cijeloga grada, mogu duhovno pripraviti za ovogodišnju proslavu blagdana svoga nebeskog zaštitnika.

/ hjb

Misna slavlja devetnice svakoga su dana u 18 sati, a prva tri dana će ih predslaviti vlč. Karlo Šimek, mag. theol. i mag.psch. i profesor na zagrebačkom KBF-u. Teme o kojima će govoriti bit će “Kardinal Stepinac – uzor vjernosti Bogu”, “Kardinal Stepinac – uzor vjernosti Crkvi” te “Kardinal Stepinac – uzor služenja svom narodu”.

Četvrti dan devetnice, u subotu 4. veljače, bit će Misijski dan te će okupljeni moći čuti svjedočanstvo iz misija, a bit će predstavljena i knjiga “Ninaipenda Afrika”. Gošće ovog misijskog dana bit će Anna Edin Ngwale i Snježana Tišljarić.

U nedjelju 5. veljače, koja se slavi i kao Dan života, mise će biti po redovitome nedjeljnom rasporedu. Šestog dana devetnice, u ponedjeljak 6. veljače, večernju svetu misu predslavi vlč. Ivica Puškadija, župnik u Starigradu, a tema će biti brak i obitelj.

Posljednja tri dana devetnice, od 7. do 9. veljače, predslavitelj misnih slavlja bit će domaći sin vlč. Nikola Tomašević, svećenik na poslijediplomskom studiju u Rimu. Teme će biti “Molitva i kardinal Stepinac”, “Crkva i kardinal Stepinac” te “Domoljublje i kardinal Stepinac”.

Na sam župni blagdan, u petak 10. veljače, središnje misno slavlje u 11 sati predslavit će umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Večernju misu zahvalnicu od 18 sati predslavit će vlč. Ivan Faletar, župnik Župe Pohoda BDM u Sisku, voditelj Misijskog ureda Sisačke biskupije i dekan Sisačkoga katedralnog dekanata.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja