Budi dio naše mreže

Ključna riječ: devetnica

Molimo devetnicu Duhu Svetom

Danas započinje devetnica Duhu Svetomu. Molitvu devetnice Duhu Svetomu možemo moliti na nakane Svete Crkve i na vlastite nakane, napose za milost darova Duha Svetoga: mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega.

Započnite devetnicu Duhu Svetomu

Devetnicom se označava neka važna prigoda, postiže određena milost ili pokazuje posebna nakana. Devetodnevno razdoblje predstavlja simbolički devet dana između Kristova uzašašća i silaska Duha Svetoga na zajednicu učenika okupljenih s Marijom i dvanaestoricom apostola.

Devetnica sv. Dominiku Saviju

Dominik Savio jedan je od najmlađih svetaca Crkve. Bio je najdraži učenik sv. Ivana Bosca, a zaštitnik je djece i mladih, ministranata, crkvenih zborova, trudnica, nepravedno optuženih. Danas možete započeti devetnicu ovom predivnom dječaku.

Šesta "misao" o sv. Faustini u Godini sv. Faustine

Na 9. nacionalnom susretu štovatelja Božjega milosrđa u Mariji Bistrici, održanom na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. 10. 2022., otvorena je Godina sv. Faustine Kowalske u povodu 85. obljetnice njezine smrti. U Godini sv. Faustine (22. 10. 2022. – 21. 10. 2023.) svakog 22. u mjesecu (ili najbliži dan kad se okupljaju štovatelji Božjega milosrđa u svojim župnim zajednicama) Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa poziva na molitveno zajedništvo i još bolje upoznati Tajnicu Božjega milosrđa: izmoliti Krunicu Božjega milosrđa, Litanije u čast sv. Faustine te pročitati o njoj prigodni tekst.

VIDEO Više devetnica u isto vrijeme?

Možemo li moliti više devetnica u isto vrijeme i na istu nakanu, ali različitim svecima, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" objasnio je vlč. Damir Ocvirk.

Započnite Devetnicu uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca

Prvoga veljače započinje devetnica u čast blaženog Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika. Devetnica kojom se pripremamo za Stepinčevo, namijenjena je za hrvatske katoličke obitelji (naravno, svatko je može namijeniti i na osobnu nakanu).

Možemo li u bilo koje doba odlučiti moliti devetnicu?

Možemo li u bilo koje doba odlučiti moliti devetnicu i ide li uvijek uz devetnicu i post, treba li se nakloniti gledajući prema svetohraništu kadd svećenik posprema ciborije s posvećenim hostijama – neka su od pitanja na koje je u emisiji Halo, velečasni? u petak, 20. siječnja odgovarao vlč. Ljubo Vuković, župnik župe Sv. Nikole Tavelića u Kustošiji.

Još jedan 22. u mjesecu sa sv. Faustinom

"Ti si mi milo boravište, moj Duh odmara u tebi", Isusove su riječi koje je Isus uputio sv. Faustini na Badnjak 1934. godine. Što je potrebno da bismo ih i mi čuli? Svetost života, poniznost, radosna poslušnost Božjoj volji... A kako se to postiže? Odgovore sigurno možemo naći u životu sv. Faustine, koju u ovoj Godini (22. listopada 2022. do 21. listopada 2023.), iz mjeseca u mjesec želimo još bolje upoznati, čitajući razmatranja o sv. Faustini koje piše vlč. Miro Tomas, upravitelj svetišta Božjega milosrđa na Ovčari. Stoga Vas potičemo da u četvrtak, 22. prosinca, pročitate drugo razmatranje o sv. Faustini, izmolite Krunicu Božjega milosrđa, litanije u čast sv. Faustine a, tko je u mogućnosti, i sudjelujete u sv. Misi.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja