Budi dio naše mreže

"Marijo, pogledaj nas nošene snagom valova i morske struje. Tebi uzdižemo vapijuć glas, spasi nas od ove strašne oluje! Tebe zazivamo Zvijezdo mora. Ti si naša jedina nada. U tvoje okrilje dajemo život svoj. Tvojem se milosrđu utječemo sada", riječi su pjesme iz mjuzikla "Svetac svega svijeta".

/ hk

Premijerno pogledajte scenu “Marijo Zvijezdo mora” iz mjuzikla “Svetac svega svijeta” u izvedbi Ansambla Kolbe snimljenu na izvedbi mjuzikla u Dvorani sv. Franje u Župa sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Prikazana scena podsjeća na riječi koje je papa Franjo rekao u nagovoru, nakon Službe riječi na Trgu sv. Petra u petak 27. ožujka, predvodeći molitvu i blagoslov gradu i svijetu.

Draga braćo i sestre, s ovog mjesta, koje govori o Petrovoj stamenoj vjeri, želim vas večeras sve povjeriti Gospodinu, po zagovoru Majke Božje, koja je zdravlje svoga naroda, zvijezda u olujnome moru, istaknuo je Papa.

Podsjetimo, prvi hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu Padovanskom “Svetac svega svijeta” premijerno je izveden 29. lipnja 2018. u Zagrebu. Režiju potpisuje Robert Bošković, scenarij je napisao Nino Škrabe, a glazbu Branko Bardun. Mjuzikl je gostovao i u brojnim drugim gradovima u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Mjuzikl se izvodi pod pokroviteljstvom Veritasa – glasnika sv. Antuna Padovanskog i Hrvatske Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja