Budi dio naše mreže

Skoro nakon stoljeća od izvornog njemačkog izdanja bit će objavljeno jedno od najranijih djela Dietricha von Hilderbranda – "Brak: otajstvo vjerne ljubavi". Međutim, iako s 90 godina zakašnjenja, ovo hrvatsko izdanje ugledat će svjetlo dana upravo u vrijeme sveopće krize braka i obitelji te u vrijeme traženja moralnog putokaza u društvu.

/ fe

S 90 godina zakašnjenja, hrvatsko izdanje knjige Dietricha von Hildebranda Brak: otajstvo vjerne ljubavi ugledat će svijetlo dana krajem godine. Kako prenosi mrežna stranica Muževni budite, dogodit će se to povodom 130. obljetnice rođenja ovog filozofa, duhovnog pisca i križara antinacizma.

 Sam Hitler ga se bojao, a blagopokojni papa Pio XII. nazvao ga je „Doktorom Crkve 20. st.”

Dietrich von Hildebrand šest je desetljeća vodio filozofske, vjerske i političke skupine, predavao diljem Europe i Amerika te objavio više od 30 knjiga i još više članaka. Njegov je utjecaj bio izuzetno širok i ostao je takav do današnjeg dana. Sam Hitler ga se bojao, a blagopokojni papa Pio XII. nazvao ga je „Doktorom Crkve 20. st.”

Foto: Aleteia

Knjiga je od svoga prvog objavljivanja ostavila dalekosežan utjecaj na društvo i na Crkvu. Brak: otajstvo vjerne ljubavi tako je uvelike utjecala na papu Ivana Pavla II. i na njegova poznata djela Ljubav i odgovornost i Teologiju tijela. Stoga je papa Benedikt XVI. s razlogom zaključio sljedeće: “Kada se napiše intelektualna povijest Katoličke Crkve u 20. stoljeću, ime Dietricha von Hildebranda bit će najistaknutije ime našeg vremena.”

Za prijevod ovog dijela pobrinuo se anglist i germanist Krunoslava Puškar u izdanju nakladne kuće Crisinus. Korice je izradila Angela Turkalj, a predgovor napisao fra Mate Bašić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja