Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krunoslav-puskar

SVJEDOČANSTVO Kako sam po zagovoru sv. Josipa izmolio svoju suprugu

Ušavši u dubinu i bogatstvo molitvi sv. Josipu, dobio sam vrlo skoro u svome srcu i ime i atribute svoje buduće supruge. Ne znam kako, ali jednostavno sam znao da će se osoba s kojom ću provesti život zvati Mateja i da će biti posebna. Osjetio sam te riječi neopisivo snažno. Kad sam sv. Josipa upitao kako ću je prepoznati, odgovor je bio: „Vidjet ćeš. Nećeš je moći promašiti.‟ Malo je reći da u tome trenutku nije bilo nikog sretnijeg od mene.

GOSPODAR PRSTENOVA Što nas Aragorn uči o muževnosti?

"Uzmite iz tradicionalne muževnosti ono što vam uistinu služi, a ostalo neka otpadne. Učinite ga svojim jedinstvenim izrazom i živite ga u potpunosti. Svijetu je to potrebno, možda više nego ikad."

KRUNOSLAV PUŠKAR Svaki ljudski život je svet

Hod za život koji se ove godine održava pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!” u sedam hrvatskih gradova bio je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 13. svibnja. O Hodu su razgovarali izvršna direktorica inicijative "40 dana za život" Petra Milković, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu Andreja Kotnik i glavni urednik portala "Muževni budite" Krunoslav Puškar.

Katolički muškarci poručili: "Moramo gledati u Krista i On će nam dati snagu za ići dalje"

"Svaki muškarac je pozvan buditi, podržavati i štititi život. Ako muškarac u svome životu, bez obzira na to bio on u braku ili posvećenom životu ili u pripravi za nešto od toga, ne odluči braniti život, osjećat će se frustrirano i nesretno. Tu se krije kriza muževnosti", poručili su, između ostaloga, katolički muškarci na prvoj online konferenciji pod nazivom “Budi muškarac”.

Argumenti HKR-a o krizi muževnosti

Je li suvremeni muškarac bojažljiv? Prepušta li inicijativu suprotnom spolu? Koliko se današnji muškarac razlikuje od svoga oca ili djeda? Utječe li na muškarce raspad tradicionalnog shvaćanja spolnih uloga? Treba li govoriti o muškom i ženskom identitetu ili se on podrazumijeva? Koliko duboka je kriza muževnosti? Kako Crkva i katolički laici gledaju na ova pitanja? Odgovore smo tražili u Argumentima HKR-a u kojoj su gostovali pokretač i voditelj programa „Exitus 90” fra Mate Bašić, polaznik programa „Exitus” Krešimir Domazet te glavni urednik portala „Muževni budite“ Krunoslav Puškar.

Knjiga koju su čitali Ivan Pavao II. i Benedikt XVI. napokon dobiva hrvatski prijevod

Skoro nakon stoljeća od izvornog njemačkog izdanja bit će objavljeno jedno od najranijih djela Dietricha von Hilderbranda – "Brak: otajstvo vjerne ljubavi". Međutim, iako s 90 godina zakašnjenja, ovo hrvatsko izdanje ugledat će svjetlo dana upravo u vrijeme sveopće krize braka i obitelji te u vrijeme traženja moralnog putokaza u društvu.

Borba za muško srce tek je počela!

Veličanstvena petorica: Sv. Josip, sv. Marko Križevčanin, sv. Ivan Pavao II. te bl. Alojzije Stepinac i bl. Ivan Merz, zaštitnici su portala "Muževni budite", koji je predstavljen u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija, u kojoj su 14. listopada sudjelovali: glavni urednik portala "Muževni budite" Krunoslav Puškar, suradnik portala Filip Đekić i župnik u Punitovcima, organizator "muških hodočašća" u župi dr. sc. Đurica Pardon. Emisiju je uredila i vodila Tanja Maleš.

MUŽEVNI BUDITE Pokrenut portal za katoličke muškarce - "Odlika muževnog muškarca je svetost"

"Jer onaj koji te udarce planira, zna da ako udari na glavu obitelji, ubrzo se i čitava obitelj raspada. 'Progresivni svijet' naprosto ne želi prihvatiti muškarčev autoritet u obitelji, jer zna da on daje stabilnost ne samo njoj, nego i čitavom društvu. Kako je rekla sestra Lucija u Fatimi, posljednja bitka između Boga i Sotone vodit će se preko braka i obitelji. I to se, nažalost, događa. To vidimo po velikim udarcima na muškarčev autoritet i na njegove uloge proroka, kralja i svećenika koje je dobio krštenjem, a koje ne dolaze do izražaja", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu Krunoslav Puškar, glavni urednik portala za katoličke muškarce "Muževni budite".

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja