Budi dio naše mreže

Svaka obitelj nosi svoj križ, a obiteljski život ima raznih poteškoća. Svoje svjedočanstvo za Hrvatski katolički radio na 1. hrvatskom Mladifestu u Gornjem Viduševcu dali su bračni par Ana i Miroslav Glavaš. Bolest djece, financijske poteškoće, samo su neki od križeva ove obitelji. No, unatoč tome svjedoče radost i ljubav u svojoj obitelji.

/ Branimir Gubić

Bračni par Glavaš iz župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu došao je u Viduševac na 1. hrvatski Mladifest zajedno sa svoje dvije kćeri i 30-ak župljana. S njima su došli i župnik Branko Koretić te sestra Darija Lukić, članica Družbe Kćeri Milosrđa.

“Mi smo ovdje došli slaviti dragoga Boga i zahvaliti Majci Božjoj na našem životnom putu i na našoj obitelji”, rekla je Ana Glavaš izrazivši radost da djecu može povesti na ovakva lijepa okupljanja kako bi zajedno slavili Boga.

Dolazak obitelji Glavaš u Viduševac povezan je s Međugorjem. “U Međugorju smo se odlučili za brak. U braku smo 31 godinu. Zahvaljujemo Majci Božjoj na pomoći u ustrajnosti u našem braku i obitelji. Ona nas je dizala u našim padovima. Imamo petero djece, čekamo peto unuče i Bogu hvala na našoj obitelji”, posvjedočila je Ana Glavašć.

Kći nam je ostala gotovo nepokretna. Uz molitvu, uz dobre ljude i ostale članove obitelji, sve to smo prebrodili.

Njezin suprug Miroslav rekao je da svaka obitelj ima poteškoća pa tako i njihova. “Uz ovakvu suprugu sve teškoće su lakše”, kaže Miroslav te dodaje: “U teškoćama znamo kome se obratiti, kome se pomoliti kada nas pritisnu bolest, financijske poteškoće i slično.”

Obitelj Glavaš rado hodočasti. “Bili smo na raznim hodočašćima zahvaljujući našim župnicima. Tako smo u Njemačkoj upoznali biskupa Vladu Košića, koji je tada bio kapelan. Biskup Košić je krstio naše peto dijete u Ivanić-Gradu”, rekao je Miroslav Glavaš, a njegova supruga Ana zahvalna je župniku Branku Koretiću koji ih rado vodi na hodočašća.

Obitelj Glavaš u Gornjem Viduševcu

Miroslav je govorio i o iskustvu u velikoj obitelji. “Život u mnogobrojnoj obitelji uvijek je zanimljiv, nikada nije dosadno. Veliki je razmak između naše djece. Nakon što smo dobili troje djece, sin nam se razbolio. Počeli smo više moliti, odlaziti na karizmatske susrete i molitve. Tada smo počeli razmišljati da bismo voljeli imati još djece, vjerujemo na poticaj Majke Božje. I tako smo dobili još dvije curice koje su s nama u Viduševcu”, svjedoči Miroslav.

Ako želimo da nam mladi budu u vjeri, sigurnosti i ljubavi, onda ih moramo uputiti na prava mjesta.

Osvrnuo se i na bolest najmlađe kćeri koja se s pet godina teško razoljela. “Kći nam je ostala gotovo nepokretna. Uz molitvu, uz dobre ljude i ostale članove obitelji, sve to smo prebrodili”, rekao je.

Bračni par Glavaš svjedoči i o aktivnostima u svojoj župi. “Imamo aktivnih mladih s kojima rade sestra Darija Lukić i župnik Branko Koretić. Svakog petka mladi se redovito okupljaju u našoj župi”, svjedoče.

“U listopadu prošle godine u posjet našoj župi došli su članovi Marijine legije iz Petrinje koji su ujedno i organizatori 1. Mladifesta u Hrvatskoj. Nakon osam mjeseci položili smo obećanja i u Ivanić-Gradu osnovali prezidij Marijine legije. Na tom polju nastojimo još više prošiti Riječ Božju i s radošću vršiti svoj apostalat”, rekao je Miroslav.

Njegova supruga Ana potaknula je obitelji da zajedno dolaze na ovakve susrete. “Ako želimo da nam mladi budu u vjeri, sigurnosti i ljubavi, onda ih moramo uputiti na prava mjesta”, rekla je Ana Glavaš.

Obitelj Glavaš

Bračni par iz Ivanić-Grada bavi se udomiteljstvom i unatoč svakodnevim poslovnim i obiteljskim obvezama nalaze vremena za hodočašća. “Ljudi znaju reći kako nemaju vremena. Ne postoje prepreke za onoga tko želi dolaziti na ovakva mjesta. Vrijeme treba znati organizirati”, rekao je Miroslav Glavaš koji je zajedno sa suprugom Anom u Gornjem Viduševcu dao svjedočanstvo vjere u programu Hrvatskog katoličkog radija.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja