Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mladifest

Pater Ike Mandurić: Kad mi je netko usadio ideju da pobjegnem iz svoje Hrvatske?

"Vidio sam puno ljudi u svijetu, nedavno u Australiji, koji su ostvarili sve svoje snove. Imaju velike kuće vrijedne nekoliko milijuna dolara. Titra li vam srce za tim? Ako da, šutite, nemojte reći. Imaju zdravstvena osiguranja, skupa auta. A znate li što je gore od neostvarenih snova? Ostvareni snovi koji su bljutavi", rekao je pater Ike Mandurić mladima u svojoj propovijedi drugog dana prvog hrvatskog Mladifesta koji je pratila Hrvatska katolička mreža. Propovijed donosimo u cijelosti.

FOTO Završen jubilarni 30. Mladifest u Međugorju

Ranim jutarnjim misnim slavljem na Križevcu završen je jubilarni 30. Festival mladih u Međugorju. Euharistijskim se slavljem zahvalilo Bogu za sve milosne i blagoslovljene trenutke zajedništva u proteklih pet dana održavanja Mladifesta.

MLADIFEST Nadbiskup Fisichella: "Nemojmo se zaustaviti pred poteškoćama i zabrinutostima života"

“Daj Bogu svoje siromaštvo i Bog će to promijeniti. Bog će promijeniti tvoj život. Bog mijenja i obnavlja svijet”, istaknuo je nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, u propovijedi na večernjem misnom slavlju posljednjeg dana 30. Festivala mladih u Međugorju. Misno slavlje predslavio je u koncelebraciji sa 714 svećenika, a prijenos uživo je gledan s 2.856.000 jedisntvenih IP adresa uz brojne kabelske televizijske kuće diljem svijeta koje su se uključile u prijenos.

MLADIFEST Kardinal Puljić: "Nikad nemojte prestati moliti, jer molitva je divno zajedništvo s Bogom"

"Valja izgraditi kršćanski karakter, da ja jesam, i mislim, i djelujem kao kršćanin. To znači izgraditi vlastiti identitet. Ne trebam biti ničija kopija. Bog je toliko bogat u stvaranju pa nas je sve različite stvorio i zato trebamo prihvatiti taj vlastiti identitet. I hrabrim vas, nikad nemojte prestati moliti, jer molitva je divno zajedništvo s Bogom", rekao je kardinal Vinko Puljić na večernjoj misi četvrtoga dana Mladifesta.

30 godina Mladifesta - kako je sve počelo

Ovogodišnji međunarodni festival mladih u Međugorju koji započinje 1. kolovoza u 19 sati, obilježava 30 godina od nastanka. Prisjetimo se kako je zamisao o ovom molitvenom susretu nastala i kako je sprovedena u jedan od najljepših međunarodnih susreta katoličke mladeži i katolika uopće.

Počinje 30. Mladifest u Međugorju

Jubilarni 30. međunarodni festival mladih Međugorje započinje 1. kolovoza u 19 sati, a trajat će do 6. kolovoza. Ove godine Mladifest održava se pod geslom "Idi za mnom".

Bračni par kojeg spaja međugorski i hrvatski Mladifest

Svaka obitelj nosi svoj križ, a obiteljski život ima raznih poteškoća. Svoje svjedočanstvo za Hrvatski katolički radio na 1. hrvatskom Mladifestu u Gornjem Viduševcu dali su bračni par Ana i Miroslav Glavaš. Bolest djece, financijske poteškoće, samo su neki od križeva ove obitelji. No, unatoč tome svjedoče radost i ljubav u svojoj obitelji.

Zaključen prvi hrvatski Mladifest koji je okupio Hrvate iz nekoliko zemalja

Prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na međugorski, održan je od 21. do 23. lipnja u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline pod geslom „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14), a u organizaciji Zajednice Marijine legije iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja