Budi dio naše mreže

U zgradi Hrvatskoga narodnog kazališta u baroknom gradu Varaždinu Ansambl Kolbe oduševio je publiku izvedbom svoga hit mjuzikla Svetac svega svijeta koji govori o životu sv. Antuna Padovanskoga.

/ dt

Bila je ovo čak 32. izvedba Sveca svega svijeta od premijere koja je održana pred nepunih godinu dana. Prvi hrvatski autorski mjuzikl o svetom Antunu Padovanskom u režiji Roberta Boškovića, na tekst Nine Škrabe i glazbi Branka Barduna premijerno je izveden 29.lipnja 2018.u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu.

U prepunom kazalištu prije izvedbe publici se obratio fra Vladimir Vidović, duhovnik Ansambla Kolbe zahvalivši svima koji su došli te prepoznali vrijednost ovoga jedinstvenog projekta i mjuzikla koji već godinu dana oduševljava publiku diljem domovine i inozemstva.

Fra Vladimir je istaknuo posebnost Ansambla Kolbe u nesebičnom darivanju, žrtvi i ljubavi koja je utkana u nastanak mjuzikla napomenuvši kako je cijeli projekt volonterski. Mjuzikl je producirala Hrvatska Provincija svetoga Jeronima franjevaca konventualaca te u potpunosti podržava djelovanje Ansambla Kolbe.

Publici se obratio i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak zahvalivši Ansamblu Kolbe na dolasku i nastojanjima koji ulažu u oplemenjivanju kulture svojim zauzetim djelovanjem.

Biskup Mrzljak posebno je istaknuo da upravo počinjemo Antunov mjesec lipanj i da je dolazak mjuzikla Svetac svega svijeta veliki dar Varaždinu.

Ansambl Kolbe u varaždinskom HNK nastupao je na poziv Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije i vlč. Tihomira Koseca. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je kao pomoć udruzi Betlehem.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja