Budi dio naše mreže

Festival posvećen promociji suvremene duhovne glazbe 27. Krapinafest održan je u subotu, 12. listopada, u crkvi sv. Katarine u Krapini.

/ mpp

Na festivalu u organizaciji zajednice „Bolji svijet” i Franjevačkoga samostana nastupili su poznati izvođači moderne duhovne glazbe, umjetnici s kojima su članovi Zbora proteklih godina ostvarili dobru suradnju: fra Miroslav Petrac, Antonio Tkalec, Ženski vokalni ansambl Sotelia, Slavko Nedić i vlč. Ljubo Vuković.

Budući da festival nije natjecateljskog karaktera, svi izvođači nastupali su u opuštenoj atmosferi.

27. Krapinafest / Foto: Darko Fiket

“Na ovom festivalu sudjelujem od skoro samih početaka kada sam bio puno mlađi i na početku stvaranja svog glazbenog puta. Zahvaljujem organizatorima što su me prihvatili i od tog trenutka u Krapinu se uvijek rado vraćam, osjećam da sam dobrodošao te sam radostan što mogu sa svima njima slaviti Gospodina kroz pjesmu”, rekao je fra Miroslav Petrac.

“Toliko je prekrasnih pjesama nastalo ovdje koje možemo često čuti na radio postajama i to je to blago koje trebamo sačuvati za buduća pokoljenja. Čestitam Ivanu Bencu i svima ostalima koji sudjeluju u organizaciji i želim im još puno festivala pod njihovim vodstvom”, poručio je Slavko Nedić.

Slavko Nedić / Foto: Darko Fiket

Festival je otvoren izložbom slika i plakata s dosadašnjih izdanja festivala u franjevačkom samostanu i misnim slavljem koje je u crkvi sv. Katarine predslavio o. Franjo Jurinec.

Misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem pratili su članovi Zbora Credo iz župe Gajnice uz sudjelovanje svih izvođača.

O festivalu

Priča o duhovno-glazbenom festivalu seže još u 1993., a neodvojiva je od samostana Manje braće. U njegovu je okrilju baš te godine osnovan Zbor mladih „Krapina” te održan prvi božićni koncert „Radujte se narodi”, koji se održava sve do danas.

Aktivnost zbora pridonijela je i brzom osnutku krapinskoga bratstva Franjevačke mladeži, koja je ubrzo postala i pokretačem brojnih župnih humanitarnih akcija, hodočašća, koncerata i tribina.

Ženski vokalni sastav Sotelija / Foto: Darko Fiket

Uz potporu framaša i franjevaca Ivan i Marija Benc 1997. u krapinskoj crkvi organizirali prvi “Krapinafest” koji je u godinama održavanja ugostio niz iz Hrvatske, ali i inozemstva: Slovenije, BiH, Švicarske, Njemačke, Austrije…

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja