Budi dio naše mreže

Zahvaljujući dosad prikupljenim novčanim sredstvima iz nacionalnog humanitarnog programa Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“, koji se ove godine vodi pod sloganom „Na strani dobra“, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije na svojemu području pružio je pomoć 28 obitelji.

/ mpp

Za deset obitelji, koje zbog teškog materijalnog stanja nisu bile u mogućnosti pribaviti neophodno ogrjevno drvo, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije sredstvima iz programa „Za 1000 radosti“ osigurao je nabavu i prijevoz ogrjevnog drva do kuća.

Dvjema obiteljima koje je početkom godine zadesio požar kupljen je materijal za popravak kuće i krovišta. Nadalje, kupnjom potrebnog materijala za adaptaciju kuća (uređenje kupaonice; zamjena fasade; prozora) upućena je pomoć šest obitelji koje su živjele u neodgovarajućim stambenim uvjetima.

Pet obitelji na području Đakovačko-osječke nadbiskupije primile su različitu materijalnu pomoć u vidu nabave kreveta, kupovine tenisica školarcima, kupovine blagovaonskog stola i perilice za rublje te kombiniranog hladnjaka i štednjaka dvjema obiteljima kojima je usred nevremena i poplava stradala bijela tehnika.

Ostalim obiteljima na njihov zahtjev i u skladu s mogućnostima Caritasa osigurani su lijekovi i hrana, dok je samohranoj majci djeteta koje boluje od autizma Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije sredstvima iz programa „Za 1000 radosti“ podmirio troškove 6-mjesečnih terapija.

Zahvaljujemo svim dobročiniteljima koji već 21 godinu zaredom podupiru nacionalni humanitarni program Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“, stavljajući u središte programa obitelji koje se svakodnevno bore s bolesti, nezaposlenosti, socijalnom isključenosti i siromaštvom.

Svoj doprinos programu „Za 1000 radosti“ možete dati:

– novčanom uplatom na račun programa „Za 1000 radosti“ IBAN HR4023400091510126452, poziv na broj 7-23,

– pozivom na donacijski telefon 060 9010 (0,83 eura po pozivu; PDV uključen),

–  donacijom materijalnih darova, proizvoda i usluga dogovorom na 1000radosti@caritas.hr

– uplatom putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa ili skeniranjem koda putem bankovne aplikacije

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja