Budi dio naše mreže

Sestra Lucija iz Fatime napisala je: "U ovim posljednjim vremenima u kojima živimo Blažena Djevica dala je novu snagu i učinkovitost krunici. Stoga ne postoji nijedan problem, kako god ozbiljan (…) koji se ne bi mogao riješiti molitvom krunice. Po krunici ćemo se spasiti, posvetiti, utješiti našega Gospodina i zadobiti spasenje brojnih duša."

/ fe

I ove godine, 19. zaredom, Zaklada papinskog prava “Pomoć Crkvi u nevolji” poziva djecu diljem svijeta da sudjeluju u molitvenoj kampanji za zajedništvo i mir u svijetu “Milijun djece moli krunicu”.

“Krunica nije neka pobožna praksa koja pripada prošlosti”, napisao je papa Benedikt XVI. 2008. godine i poručio da je to “bez sumnje jedan od najistaknutijih znakova ljubavi koje mlađe generacije iskazuju Isusu i Njegovo Majci Mariji”.

Prošle godine po prvi put registrirano je više od milijun malih molitelja

Nadahnut tim riječima, u svojem pismu predsjednik Zaklade kardinal Mauro Piacenza uputio je radostan poziv svim vjernicima: “Povežite se sa svojim skupinama, školama, molitvenim zajednicama, radijskim i TV postajama, digitalnim platformama, društvenim mrežama… I potaknite svoju djecu i unuke da s vama mole krunicu”.

Milijun djece moli krunicu / Foto: Vatican Media

Prošle godine po prvi put registrirano je više od milijun malih molitelja (1 039 628) koji su možda niti ne znajući dali odgovor na riječi svetog Pija iz Pietrelcine. Svojevremeno je ovaj kapucin rekao da će se svijet promijeniti kad milijun djece bude molilo krunicu.

Milijun djece moli krunicu / Foto: Vatican Media

“Pomoć Crkvi u nevolji” trudi se oživjeti i potaknuti pobožnost molitve krunice. “I mi sami, primjerice, svakodnevno molimo krunicu u kapelici u našem sjedištu u Königsteinu”, istaknuo je predsjednik Zaklade.

Ovogodišnje molitveno geslo “Molite krunicu i bit će mir” postavlja u središte kampanje zahtjev koji je Gospa Fatimska uputila svijetu 1917. godine.

Poziv je ponajprije upućen roditeljima, vjeroučiteljima i katehistima

Iz Zaklade ističu da zajedno trebamo raditi na tome da ohrabrimo djecu kako bi zavoljela i molila krunicu, i da će iz toga nesumnjivo proizići veliki blagoslovi – za nas, našu djecu i svijet pun boli i nemira.

Milijun djece moli krunicu / Foto: Vatican Media

Poziv je ponajprije upućen roditeljima, vjeroučiteljima i katehistima. Odazvati se mogu svi koji žele moliti krunicu, možda i prvi put.

Prigodne materijale na hrvatskom jeziku: plakat, knjižicu s molitvom, tematske bojanke i slikovnice, preuzmite na stranici ZAKLADE.

Radi praćenja broja sudionika, prijaviti se možete OVDJE.

Cijelo pismo kardinala Piacenze pročitajte na stranici IKA-e.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja