Budi dio naše mreže

Dubrovački biskup Roko Glasnović krstio je u nedjelju, 15. rujna, peto dijete u obitelji Martina i Doris Dalmatin u župi Sv. Martina u Žuljani na Pelješcu.

/ mpp/IKA

U propovijedi je biskup naglasio veličinu vrijednosti života, kao Božjeg dara, uz prigodni primjer ističući posebno ulogu majke kao primateljice tog posebnog Božjeg dara u kojem je ona, iako različita po svom imenu i jeziku kojim govori, za dijete uvijek – mama. I kao što je blagdan koji se slavio pokazivao, Gospa je – majka Pieta, Gospa koja pod križem u naručju drži mrtvog Isusa, što je istaknuto u lijepom spomen obilježju domovinske zahvalnosti, podignutom darom i marom župljana i postavljenom prošle godine ispred crkve Gospe od sedam žalosti u Žuljani, kao znak zahvale Gospi što ovo mjesto u Domovinskom ratu nije imalo ljudskih žrtava.

Nasljedovati Mariju

Blažena Djevica Marija je, žrtvom svoga Sina, sudjelovala u njegovoj patnji, trpljenju i križu, koji je po njemu postao sredstvo spasenja, žrtve i velike ljubavi, istaknuo je biskup i potaknuo roditelje i sve nazočne da nasljeduju Marijin primjer u svom životu.

Biskup Glasnović krstio peto dijete u obitelji Dalmatin/FOTO: Župa sv. Martina – Žuljana

Na kraju mise biskupu je prigodnu riječ zahvale u ime obitelji i župne zajednice uputio otac Martin Dalmatin, uz prigodni dar, sliku i košaricu s domaćim proizvodima. Na misi, koja se slavila na zavjetni dan Gospe od sedam žalosti, uz župnika don Željka Batinića koncelebrirao je don Mile Miljko, umirovljeni svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja