Budi dio naše mreže

U župi Presvetog Trojstva u Krašiću u nedjelju 8. svibnja bit će proslavljen 124. rođendan blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

/ im/IKA

Jutarnja misa je u 8 sati. Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će preč. Željko Faltak, rektor Zagrebačke bogoslovije koji dolazi s bogoslovima pete godine. Nakon mise jedan bogoslov će posvjedočiti o svojem pozivu jer je toga dana Nedjelja Dobroga Pastira i posebice se moli za nova duhovna zvanja.

Zahvalno euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodit će preč. Nikola Jurković, gornjostubički župnik i dekan Stubičkog dekanata koji dolazi u Krašić zajedno sa Zborom mladih iz Župe Gornja Stubica.

Proslava Stepinčeva rođendana bit će zaključena u 20 sati koncertom Tomislava Bralića i klape „Intrade“. Ulaz na koncert je slobodan, a umjesto ulaznica moći će se ostaviti dobrovoljni prilog za Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca odnosno Spomen-zbirku koja će se napraviti u potkrovlju Spomen-doma.

Program proslave Stepinčeva rođendana počinje u petak, 6. svibnja. U 18 sati bit će klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, molitva krunice (svibanjska pobožnosti) te mogućnost za ispovijed (prvi petak u mjesecu). U 18.30 sati je svečana misa.

U subotu, 7. svibnja bit će obiteljska duhovna obnova. Nakon uvodnog pozdrava slijedi u 10 sati križni put. U 11 sati slavit će se svečana misa u čast bl. Alojzija. U 12 sati je posjet Spomen-domu bl. Alojzija Stepinca. U 14 sati je rad u grupama. U 16 sati je šetnja do Stepinčeve rodne kuće. Završetak programa predviđen je u 17 sati. Prijave su obavezne na e-adresu udrugastepinac@gmail.com.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja