Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krasic

Održan ''1. Susret obitelji u Krašiću''

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac organizirala je u sklopu projekta "Upoznaj Stepinca" u subotu, 16. listopada, ''1. Susret obitelji u Krašiću'' s bogatim duhovnim programom. Na susretu je sudjelovalo stotinjak sudionika.

Biskup Jezerinac o blaženom Stepincu: Budio je nadu u ljudima da će s Božjom pomoći izdržati sve nevolje!

U povodu 23. obljetnice beatifikacije zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca gost emisije 'Od Krista pozvani' Hrvatskoga katoličkog radija bio je umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac. Njegova ovogodišnja proslava 30. obljetnice biskupske i 55. obljetnice svećeničke službe u Krašiću bila je u znaku zahvale Bogu i blaženom Alojziju Stepincu za dar poziva. O njemu svjedoči da ga je doživljavao kao svetog čovjeka, uronjena u Boga - Isusa Krista, a ljudi su ga rado slušali jer je budio u njima nadu da će s Božjom pomoću izdržati sve nevolje koje ih prate. Osvrće se i na svećeničko ređenje, pastoralni rad u Kanadi, te na svoju službu prvog vojnog biskupa u Republici Hrvatskoj.

FOTO Pogledajte obnovljen Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca u Krašiću

U nedjelju 3. listopada 2021. u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću svečano euharistijsko slavlje prigodom proslave 23. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca predslavit će pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. Nakon misnog slavlja bit će blagoslovljen obnovljeni Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca.

Rijetki su narodi koji vole nekog sveca kao što Hrvati vole Stepinca

Na 61. obljetnicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca, u srijedu 10. veljače, u Župi Presvetoga Trojstva u Krašiću središnje svečano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua koji je u propovijedi istaknuo sličnost trpljenja Gospodina našega Isusa Krista i blaženog Alojzija Stepinca, ali i podijelio s okupljenim vjernicima iskustvo kako je rijetko naišao na toliku ljubav i privrženost koju neki narod može gajiti prema svome svecu kao što to čine Hrvati. Isto tako, što progonstvo znači za Antu Čaljkušića, dobitnika nagrade za prolife djelovanje pročitajte u nastavku teksta.

HKR-ovo hodočašće Stepinčevim Krašićem

Radijsko hodočašće Stepinčevim Krašićem u programu Hrvatskog katoličkog radija možete pratiti svakoga dana u 12:40 od ponedjeljka 1. veljače do utorka 9. veljače.

Obnova Spomen doma bl. Alojzija Stepinca

Spomen domu bl. Alojzija Stepinca potrebna je ozbiljna obnova. Iz tog razloga su Župa Presvetog Trojstva u Krašiću zajedno sa udrugom "Lučonoše" omogućili uplatu donacije u iznosu od 5 kuna pozivom na humanitarni broj 060 9006. Krašić godišnje posjećuje oko sto tisuća hodočasnika, a budući da je Spomen dom u neposrednoj blizini mjesta čašćenja značajan je i broj hodočasnika koji žele posjetiti mjesto na kojem je blaženik proveo devet posljednjih godina života.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja