Budi dio naše mreže

U znak obilježavanja dvjestote obljetnice nadbiskupije, 33-dnevni hod dug 300 kilometara zaustavio se u svakoj nadbiskupijskoj župi.

/ dz

U znak obilježavanja dvjestote obljetnice nadbiskupije, 33-dnevni hod dug 300 kilometara zaustavio se u svakoj nadbiskupijskoj župi, piše Aleteia.

Nadbiskupija Cincinnati završila je hodočašće za svoju dvjestotu obljetnicu. Ruta je trajala 33 dana, a za to vrijeme hodočasnici su posjetili 33 župe u Ohiu. Hodočašće je započelo u nedjelju, 16. svibnja, misom u svetištu Gospe od Fatime u Russells Pointu u državi Ohio. Odatle je mala skupina hodočasnika započela putovanje posebnim kipom Gospe Fatimske, koji je blagoslovio nadbiskup Dennis M. Schnurr. Kip je prevezen na malom postolju, koje su cijelo vrijeme nosile najmanje dvije osobe.

Put

Put je nadbiskupija opisala kao najdužu marijansku hodočasničku rutu u SAD-u. Putujući 300 kilometara, skupina se zaustavljala u župama u svakom dekanatu nadbiskupije. Događaj je organiziran u fazama od 3 ili 4 dana, a rotirajuća postava hodočasnika pridružila se grupi za svaki dio. Hodočašće je završilo u katedralnoj bazilici sv. Petra u lancima na dan dvjestote obljetnice, u subotu, 19. lipnja 2021. Nadbiskup je ponovno posvetio nadbiskupiju Isusu preko Marije tijekom posebne mise u spomen na obljetnicu. Svaki od 33 dana započeo je misom u župi domaćinu hodočašće je stiglo prethodne večeri. Potom su hodočasnici nastavili do sljedeće župe, tijekom koje su predvodili molitvu. Te su rute pokrivale molitvene nakane koje su poslali oni koji nisu mogli hodočastiti.

Iskustvo

Nadbiskupija Cincinnati dokumentirala je putovanje u kratkom videozapisu, kojega vam prenosimo na dnu ove objave. Svaka postaja hodočašća prikazuje skupinu koju su dočekali lokalni vjernici. Hodočasnici, od kojih su mnogi mladi ljudi, blistali su s vjernim svjedočenjem. Jedan je rekao o iskustvu:

„Nadam se da će trajni učinak biti da nadbiskupija Cincinnati ima dublji osjećaj jedinstva i povezanosti. Sad imate sve ove ljude koji su vidjeli [procesiju], od sjevernog dijela biskupije pa sve do katedrale. Kakav je to dar bio ići od župe do župe. Da ih ugoste sve te različite obitelji koje imaju istu vjeru i dom”, rekao je jedan hodočasnik i nastavio: “Znate, kako je ovo zračilo Kristom, mislim da je upravo u izvanrednom svjedočenju da treba hodati ulicama cijele naše nadbiskupije i da ljudi vide da je, da, vjera živa i jaka.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja