Budi dio naše mreže

Ovo je vrlo rijedak slučaj superfetacije. Liječnici su majci savjetovali da napravi genetske testove kako bi „odabrala fetus koji će se žrtvovati za dobro drugih“. Rekla je „ne“! I rođene su Vivienne, Georgina i Ivy.

/ ts

„Mogu li zatrudnjeti ako sam već trudna?“ čini se apsurdnim pitanjem, ali nije. A nešto se još nevjerojatnije nedavno dogodilo jednoj majci: trudna s blizancima, nakon nekoliko dana otkrila je da je ponovno trudna. Nedavno su rođene tri djevojčice i sve su dobro, prenosi Aleteia.

Što je superfetacija?

Ono što se dogodilo ovoj majci iz SAD-a rijetko je, ali može se dogoditi i zove se superfetacija. U životinjskom carstvu to se događa češće nego u ljudskoj vrsti. U stvari, može se dogoditi da se nakon oplodnje jajne stanice i stvaranja ploda unutar maternice dogodi još jedan menstrualni ciklus s naknadnom oplodnjom drugog jajašca.

Rezultat je dizigotična trudnoća i nije sigurno da će se drugi embrij moći razviti do fetalne faze. U literaturi je zabilježeno tek nekoliko slučajeva superfetacije koji su često povezani s umjetnom oplodnjom i hiperstimulacijom jajnika. No to nije slučaj s ovom majkom čija se nevjerojatna trudnoća dogodila prirodno.

Blizanci + 1

Taming Triplets je mlada majka iz SAD-a koja na TikToku ima 1,4 milijuna pratitelja. Još jednom iznenađuju društveni mediji mladih, pokazujući veliku znatiželju za pričom o ovoj ženi koja je doživjela iznenađenje i htjela ga je podijeliti na webu.

Za mnoge je šok već saznanje da očekuju blizance. Zahvaljujete i blagoslivljate, ali malo ste i zabrinuti.

Deset dana nakon začeća blizanaca, ova majka je ponovno začela, i to treću djevojčicu. Majka poznata pod nadimkom Taming Triplets svaku od njih smatra blagoslovom: „Jako smo jako sretni i blagoslovljeni i zahvalni i sve se to dogodilo prirodno – rekla je – željeli smo biti roditelji i Bog nam je rekao: ‘Pazite što želite ‘i poslao nam ih je tri.“

Nakon početne euforije i ošamućenosti, postalo je jasno da će trudnoća biti vrlo složena. Najveći rizik nosilo je najmlađe dijete, a za ostalih dvoje je postojala mogućnost preuranjenog poroda.

Zadržat ćete sve tri?

I u ovom slučaju se nažalost ponavlja sljepilo našeg vremena na temu života. Zašto, suočena s tako neobičnom i nevjerojatnom činjenicom, medicina ne zasuče rukave kako bi podržala ovo iznimno majčinstvo? Zašto, ako život obiluje, čovjek, umjesto da umnoži pomoć, uzima škare u ruke? Ta se pitanja nameću kako priča Taming Triplets ide dalje.

Liječnici su joj, naime, rekli da je u „visokom riziku“, a prvo su joj propisali strogo mirovanje u krevetu. Također su zatražili da razmotri mogućnost genetskog testa kako bi se smanjio broj djece selektivnim pobačajem. Ali Taming Tripltes odlučila je sudbinu svojih kćeri prepustiti u Božje ruke: „Zadržat ćemo sve tri. Nema genetskih testova, nema reduktivne selekcije“, rekla je. „Molimo se i nadamo da su djevojčice dobro… Čak i ako se rode s nekim poteškoćama, voljet ćemo ih bezuvjetno.

Majka je izabrala najbolji dio (cit.): „Uzdati se u Onoga koji nas je volio i prije negoli smo stvoreni u majčinoj utrobi.“

Ono što može biti dobar znak današnjeg teškog vremena na temu života je da je ova mama podijelila svoj izbor sa svojom velikom publikom na društvenim mrežama. Milijuni ljudi su je slušali, 80 tisuća je podijelilo njezino svjedočenje, a bilo je i 2 tisuće komentara u kojima su mnoge druge majke s teškom trudnoćom također svjedočile da nisu odabrale ništa drugo osim da budu čista i jednostavna prisutnost pred novonastalim životom.

Dobrodošle Vivienne, Georgina i Ivy

U 32. tjednu trudnoće bio je potreban hitni carski rez, jer su tri djevojčice bile u opasnosti. Novorođene Vivienne, Georgina i Ivy smještene su na odjel intenzivne njege novorođenčadi, ali dobro su.

Nije bilo lako, kako svjedoči majka. Ivy je imala vrućicu i tek nakon 3 tjedna roditelji su mogli primiti u naručje dvije djevojčice. Nadamo se da će priča ove hrabre majke koju je svijet upoznao putem društvenih mreža promijeniti mnoga srca.

Foto: Instagram ‘Taming Triplets’

Foto: Instagram ‘Taming Triplets’

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja