Budi dio naše mreže

#Stopostotna pokretna izolacija, bicikl

#Ostanidoma najvažniji je savjet stručnjaka u doba pandemije koronavirusa. Ako ipak morate izaći iz svog doma, primjerice zbog odlaska na posao ili u dućan, nema boljeg izbora od bicikla, tvrde stručnjaci.

/ ks

Vozeći se biciklom, privatni prostor biciklista unutar kojeg se može dogoditi prijenos virusa, siguran je od kontaminacije druge osobe, smatra biometričar Gerd Antes, matematičar koji se bavi načinom širenja zaraze, prenosi Hina.

Tijekom bicikliranja biciklist šititi sebe, ali također štititi i osobe od sebe samoga, poručuje Antes koji vožnju biciklom smatra stopostotnom pokretnom izolacijom.

Bicikliranje, osim što je sigurna zaštita od prijenosa koronavirusa, idealna je aktivnost za održavanje fizičke kondicije vozača, a istovremeno je i izvrsna “terapija” za ukupno njegovo psihofizičko stanje. Vožnja biciklom osim što je relaksirajuća, nudi i užitak boravka na otvorenom, a, ako je k tomu i za sunčana dana tu je i besplatno  “upijanje” vitamina D, koji je itekako dobrodošao za naš organizam.

Ukoliko se u vožnji dogodi susret s poznanikom najbolje je samo mahnuti, bez zaustavljanja. Ne zaboravimo, poštivanje socijalne distance na snazi je do daljnjega.

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja