Budi dio naše mreže

Tijekom vremena izolacije mladi je vatrogasac iz Indije, iščekujući rođenje svog prvog djeteta, ručno prepisao Stari i Novi zavjet za što mu je bilo potrebno 1.300 sati.

/ ts

Rejin Valson, 28-godišnji vatrogasac u Međunarodnoj zračnoj luci u Cochinu u Indiji, rukom je prepisao cijelu Bibliju tijekom svog vremena izolacije. Podvig je ovo koji nadahnjuje brojne novinarske priče te pruža njegovoj katoličkoj zajednici zadovoljne osmijehe – iznimno potrebne nakon nekoliko napornih mjeseci, piše Nedjelja.ba.

Za ovaj projekt Valsonu su bili potrebni: 113 dana, 2.755 listova papira i 32 kemijske olovke. Završeni tom debeo je malo više od 30 cm, a s drvenim okvirom teži više od 13 kg.
Za Stari zavjet bili su mu potrebni cijeli travanj, svibanj i lipanj, dok je Novi zavjet završio prije kraja srpnja.
Prema njegovoj procjeni tempa pisanja stranicu-dvije po satu, za projekt prepisivanja Biblije bilo mu je potrebno 1.300 sati.

U jednom intervjuu otkrio je zašto se odlučio za ovaj dugotrajan i za ruku opterećujući pothvat. „Moja supruga Choice trudna je s našim prvim djetetom te je u sedmom mjesecu trudnoće. Želio sam izvršiti ovu ‘misiju’ prije njezina poroda. Nisam to učinio zbog promidžbe, nego za zdravlje moje bebe i da budem dobar otac“, skromno je poručio.

Iako je njegova supruga bila sumnjičava da će uspjeti završiti jedan ovako monumentalan podvig, tijekom procesa pisanja postala mu je velika podrška. Vatrogasca je u ovome podržala i njegova majka te njegovi duhovni voditelji, mjesni svećenici JintoAble i Finosh.

Vlč. Finosh istaknuo je kako je Valson uvijek bio aktivni član župe. „On je i član Katoličkog pokreta mladih Kerale (KCYM) te nedjeljama drži kateheze“, napomenuo je svećenik.

Biblija je nadbiskupu Thrissura Andrewsu Thazhathu i pomoćnom biskupu Tonyju Neelankavilu predstavljena 31. srpnja. Oni su Valsona, njegovu suprugu Choice i njegovu majku blagoslovili, a njegov je rukopis sada izložen u tamošnjoj župi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja