Budi dio naše mreže

Vlatka Bakran Burić djelatnica je Nacionalnog misijskog ureda i volonterka više udruga, a najaktivnija je u Humanitarnoj udruzi "Savao". Na svom Facebook profilu podijelila je sjećanje na misionara o. Antu Gabrića i njegov bicikl.

/ bg

“Danas sam ga osjetila u povjetarcu kad mi je bilo vruće, prefinoj štrudli. Čula sam ga u smijehu dragih ljudi, prepoznala ga u pogledu, darovanom povjerenju, zagrljaju i prijateljstvu, pjesmi koju volim, suzama osobe koju sam tek upoznala, lopti koja je otišla krivo pa izazvala more smijeha, iznenadio me u kiši i smijehu koji je stigao s kišom, iznenadio me veselim fotkama jer darovale su mi uspomenu, prepoznala sam ga u dobroti druge osobe, u radu i podijeljenim iskustvima, ali i slikovnici u kojoj je pisalo #ZajednoSmoSviJači.

Zato na ovaj dan gledam s puno poštovanja. Svaki dan obogati me životom. A kad sam vidjela ovaj stari bicikl sjetila sam se našeg misionara o. Ante Gabrića koji je u svom misionarskom djelovanju često koristio bicikl i ovako rekao: ‘Umora tu nema. Svakog dana nova sreća, nova utjeha: dijeliti osmijeh, dijeliti pozdrave, dijeliti blagoslov.’ I to je to”, napisala je Bakran Burić na društvenoj mreži.

Bakran Burić gostovala je i u našoj emisiji Novi valovi dobrote u kojoj je govorila o volontiranju i kako ono izvlači najbolje iz čovjeka. Emisiju pogledajte ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja