Budi dio naše mreže

"To je nešto više od mene. Nešto neobjašnjivo. Osjećam snažan poziv za molitvu pred bolnicom. Ispočetka sam mislio da ja to ne mogu, no Gospodin me razuvjerio. Daj, Bože, da svi slijedimo Gospodina na načine na koje nas On pozove pa tako i bdijenjem te molitvom ispred bolnice za spas nerođene djece", istaknuo je jedan od molitelja, predstavljajući Stražu sv. Josipa – molitveni sat svake srijede kada za nerođeni život mole samo muškarci.

/ hk

Već četvrtu godinu zaredom Koprivničanci mole za nerođene ispred Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” u sklopu inicijative “40 dana za život”. Ono što je drukčije ove godine jest to što su uveli takozvanu Stražu sv. Josipa – molitveni sat svake srijede kada za nerođeni život mole samo muškarci, izvještava portal Muževni budite.

Prošle, korizmene kampanje, svi su gradovi u kojima djeluje Inicijativa imali Stražu sv. Josipa, no hrabri i ustrajni muškarci i molitelji iz Koprivnice odlučili su i u ovoj kampanji zajedno moliti za život i tako poslati poruku da pravi muškarac štiti život te stoji uz majku svoga djeteta bez obzira na situaciju. Time su za svoj uzor uzeli sv. Josipa, Gospina zaručnika i Isusova poočima, uzora autentične muževnosti i očinstva.

Foto: 40 dana za život – Koprivnica

Ivan, čija je supruga voditeljica Inicijative za Koprivnicu, podijelio je svoje i dojmove muškaraca koji zajedno mole za život, a rekao je i kakve su reakcije prolaznika za vrijeme Straže sv. Josipa.

“Naši su dojmovi odlični. Osjećam ponos kada stojim sa svojom braćom iz istoga grada. Mislim da je to jako bitna stvar u kojoj mi stojimo ujedinjeni i ujedinjeno molimo za one slabe. Mi jaki, jači spol, bdijemo i molimo za one koji se ne mogu braniti. Baš bi takav trebao biti pravi muškarac. Dojmovi ostalih su, u najmanju ruku, snažni. Tko vidi nekolicinu muškaraca ispred bolnice rijetko ne okrene glavu. Rekao bih da je to snažno svjedočanstvo”, istaknuo je Ivan.

Foto: 40 dana za život – Koprivnica

Što se tiče njegovih dojmova, Ivan ističe kako se, kada moli pred bolnicom, u isto vrijeme osjeća i ponosno i ponizno.

“Ponosan sam jer sam iskoračio, odvažio se na poziv našeg Spasitelja, Isusa Krista, a ponizan jer znam da me On pozvao i vodi me kroz cijeli moj život, pa tako i kroz molitvu i bdijenje pred bolnicom, kako bih branio one koji se ne mogu braniti, stajao na strani onih koji su slabi. To bi Isus i želio od nas muškaraca. Bogu sam zahvalan jer me šalje da to činim”, naglasio je Ivan.

Foto: 40 dana za život – Koprivnica

Dodao je kako je nakon obraćenja, koje se dogodilo prije dvije godine, postao svjesniji otajstva života, kojem se kao ujak divi svojim nećacima, kao kum svojem kumčetu i kao otac svoga nerođenog djeteta. Ta su ga iskustva potakla da s još više žara moli za život svakoga nerođenog djeteta.

“To je nešto više od mene. Nešto neobjašnjivo. Osjećam snažan poziv za molitvu pred bolnicom. Ispočetka sam mislio da ja to ne mogu, no Gospodin me razuvjerio. Daj, Bože, da svi slijedimo Gospodina na načine na koje nas On pozove pa tako i bdijenjem te molitvom ispred bolnice za spas nerođene djece”, zaključio je Ivan.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja