Budi dio naše mreže

Kakve veze ima vjeronauk u školi s događajem u Nici?

Razmišljajući o događaju u Nici gdje su u crkvi i pored crkve brutalno ubijene tri osobe, ne mogu, a da ne žalim zbog takvih događaja, piše fra Mate Bašić na svom Facebook profilu.

/ bg

Ono što je Francuskoj i čitavoj Europi dalo jednu posebnost to je upravo kršćanstvo iz kojeg se današnja Europa razvila. Ta posebnost bila je vidljiva u odnosu prema tom napadaču kojem je, nakon što je od gradske policije upucan, pružena liječnička pomoć i čak je prevezen u bolnicu. Baš me zanima, bi li u nekršćanskom svijetu, svijetu koji nema svoj temelj u kršćanstvu, u svijetu takvih islamista, takvom jednom napadaču uopće pružili liječničku pomoć ili bi ga vjerojatnije nasred ceste rastrgali, raskomadali, mučili, i još sve to snimali hvaleći se kako su učinili pravu stvar?

Dakle, upravo humanost, empatija, kakve se još ipak nalazi u današnjoj Europi, svoje temelje imaju upravo u kršćanstvu, pljuvali vi po njemu ili ne. Ja takvu kršćanku Europu, kršćansku Domovinu, kršćanski grad i mjesto, svim srcem želim. Zato se i dalje čudim svima onima koji povazdan znaju zboriti samo o vjeronauku u školi, kao da će vjeronauk učiniti nešto loše djeci, kao da ih neće učiti upravo humanosti, empatiji, toleranciji. 

Ti koji očito i ne spavaju jer neka djeca idu na vjeronauk u školi, inače su glavni borci za toleranciju u ovoj suznoj dolini… Ali zanimljivo je da takvi ne toleriraju vjeronauk u školi, a istovremeno traže da se njima sve tolerira.

Hvala ti Bože što sam rođen u kršćanskom, humanom, tolerantnom i empatičnom domu.

Ključne riječi:
fra mate bašić Nica Notre Dame

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja