Budi dio naše mreže

Biokovska staklena Nebeska šetnica - adrenalinska atrakcija za ljubitelje pogleda s ruba litice

U parku prirode Biokovo otvoren je vidikovac nazvan Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo. Posjetitelji na 1228 metara nadmorske visine uživaju u jedinstvenom pogledu na morsku pučinu prema srednjodalmatinskim otocima, a za vedra vremena pogled seže sve do susjedne Italije.

/ Sonja Kuzmić

Vidikovac u obliku potkove izvan litice sa staklenom plohom za hodanje nazvan Nebeska šetnica – Skywalk Biokov0 novina je koju svojim posjetiteljima nudi Park prirode Biokovo. Izgrađen u stijeni na visini od 1228 metara iznad mora posjetiteljima pruža nezaboravan pogled na morsku pučinu, nebo iznad, ali i u dubinu ponora. Šetnica je pravi adrenalinski užitak za one koji nemaju problema s boravkom, odnosno hodanjem na visini, ostalima sugestija da se isplati iskušati hrabrost.

Nebeska šetnica -Skywalk Biokovo nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka na trinaestom kilmetru tzv. biokovske ceste, neposredno uz info – centar Parka. S obzirom na visinu od 1228 metara iznad mora, na njoj su specifični vremenski uvjeti. Pogled na srednjodalmatinske otoke je nezaboravan, a za lijepa i vedra dana vidi se i susjedna Italija. Dok se stoji na samom Vidikovcu pogled na ponor, nad kojim se doslovno stoji, izazovan je za one nenavikle na visinu, ali samo u početku. Na betonsko-čeličnoj konstrukciji Šetnice istovremeno može boraviti 30 osoba.

Stadoh na povišeno mjesto i doživjeh milinu radosti.
Dr. fra Jure Radić (svećenik, teolog, znanstvenik i prirodoslovac)

Pored Vidikovca nalazi se geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena, dobrodošla edukativna postaja za svakog posjetitelja. Radno vrijeme Vidikovca je od 8 do 20 sati ovisnosti o vremenskim uvjetima, a zadnji ulaz posjetitelja na ulaznoj recepciji Parka je do 19 sati.

Nebeska šetnica – Skaywalk Biokovo / Foto: PP Biokovo /

Zanimljivost – ponajviše zaslugom dr. fra Jure Radića – velikog ljubitelja čovjeka i prirode, svećenika, teologa, znanstvenika i prirodoslovca te zaslugom svih njegovih suradnika Biokovo je 1981. godine proglašeno Parkom prirode. 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja