Budi dio naše mreže

Ulica u bolivijskom gradu Comarapi nosi ime hrvatskog dominikanca.

/ mp

U podnožju Anda u središnjoj Boliviji smješten je grad Comarapa. S otprilike 20.000 stanovnika središte je provincije Manuel Maria Caballero, departmana Santa Cruz. Nalazi se otprilike na polovici puta između većih gradova Cochabamba i Santa Cruz de la Sierra. U skladu s imenom, Comarapa znači zeleno polje, poznat je po bogatom poljodjelstvu.

U ovom je gradu hrvatski dominikanac fr. Pavo Lasić proveo 15 godina (1970.-1985.). Tijekom tog vremena pun entuzijazma posvetio se služenju zajednici katoličkih vjernika, ali i cijelome gradu. Između ostaloga zaslužan je za izgradnju crkve i legalizaciju crkvene imovine. Uz pomoć nekolicine žena osnovao je prihvatilište „Santo Domingo“ za najbespomoćnije starije osobe cijele ove regije, donosi portal Dominikanci.hr.

Brinući se za razvoj grada ishodio je potrebna sredstva za asfaltiranje ulica koje povezuju središte grada s prosvjetnim i zdravstvenim ustanovama. Posebice se istaknuo u pastoralnom radu s mladima. Zbog svega toga građani Comarape su odlučili da jedna ulica u središtu mjesta nosi njegovo ime.

Hrvatski misionar Ivica Vrbić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja