Budi dio naše mreže

FILIPINI Najveći Marijin kip na svijetu u završnoj fazi gradnje

Nastavljaju se planovi za svečano otvorenje gotovo 100 metara visokog Marijina kipa 2021. godine, za 500. obljetnicu kršćanstva na Filipinima.

/ ts

Svečano otvorenje najvećeg kipa na svijetu posvećenog Gospi usprkos pandemiji i dalje je zakazano za 2021. godinu. Za proslavu 500. godišnjice dolaska kršćanstva na Filipine, spomenik-skulptura-marijansko svetište ‘Majka cijele Azije’, također nazvano i ‘Kula mira’, već je u završnoj fazi gradnje, piše Aleteia.

Djelo filipinskog kipara Eduarda De Los Santosa Castrilla nalazi se na Marijinoj gori, hodočasničkom mjestu u filipinskom gradu Batangasu.

Visoka 98,15 metara, ‘Majka cijele Azije’ bit će najviši kip Djevice Marije na svijetu, nadmašujući venezuelski spomenik ‘Gospe od Mira’, sagrađen 1983. godine, visok 46,72 metra. Također će biti viši od ‘Krista Otkupitelja’ u Rio de Janeiru i ‘Kipa slobode’ u New Yorku.

Novi Marijin kip na Filipinima posvećen je jedinstvu i miru svih naroda Azije, posebice na južnom dijelu kontinenta. Ovo hodočasničko mjesto također ima svetište posvećeno sv. Ivanu Pavlu II., dvanaest marijanskih kapelica na trećem katu, restoran, konferencijske i audiovizualne projekcijske sobe, trgovine i vidikovac na 17. katu.

Pogledajte prikaz ‘Majke cijele Azije’ snimljen iz zraka:

Ključne riječi:
Filipini Majka cijele Azije

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja