Budi dio naše mreže

Providnost u privatnom poduzetništvu i svekrva kao kršćanski uzor

Meni je Bog prije svega mir. Doživjela sam i u nekim nemirima života da je On mir, a to je ono što se onda reflektira dalje i na svakidašnjicu jer provodiš tada život u miru, kada si u vjeri.

/ anh

Osim što je Bog mir, obećao je i spasenje te vječni životu, tako da me ništa ne plaši. Moj Bog me obuhvaća i u ovom životu ali i u budućnosti, pojasnila je tim riječima svoje poimanje neopisivoga Boga, nedokučivoga riječima, Marija Tufekčić, privatna konzultantica za EU fondove, gostujući u emisiji ‘Zašto vjerujem’ na Hrvatskome katoličkom radiju.

Rado je s HKM-om podijelila i da je na njezinome životnome i vjerničkome putu vrlo bitna osoba bila – svekrva – žena bogata duhom, skromno školovana ali iznimno iznimnoga duha koji je prenosila na svoje sinove, kćeri i u konačnici na snahe. Svaki put, ipak, kada bi se pojavio problem prvo bi pitala za mišljenje svoje ‘snaje’, a poslije bi se sa svima dogovarala, otkriva i ovu malu tajnu.

Svekrva Jela je, dakle, žena puna mudrosti i duha, „koja me uvijek usmjeravala ljubavlju ali i kritikom”.

„Zna lijepo, toplo, usmjeriti kad nešto ne radiš kako treba i evo ja sam to svojoj svekrvi iznimno zahvalna”, kaže uz dodatak da ta duhovno bogata žena govori da su njezino bogatstvo primarno djeca i 17-ero unučadi.

„Predanost Providnosti mene je fascinirala kod te jednostavno jednostavne, ponizne i predane osobe”, ističe Tufekčić koja nam je rekla i koliko Providnost ima prostora u njezinome poslu.

Pouzdano zna da na određene smjerove u strateškom razvoju nisu mogli utjecati jer su im dolazili poslovi u trenucima kada su mislili da će morati kretati u drugom smjeru.

Poslovi su im se događali sami od sebe, pod navodnicima, te je odlučila u zadnjih desetak godina stoga više ne vladati strateškim opredjeljenjem, kako sada u ‘Plavom partneru’ tako i na bivšim poslovima. „Uvijek sam voljela ja biti ta koja upravlja procesima, a sada osjećam da se čak i u poslu može osloniti na povjerenje – da će biti onako kako doista treba biti”, naglašava izvršna direktorica spomenute tvrtke.

U poslu pokušavam – bez obzira što je kriva percepcija javnosti da su poduzetnici tirani i isključivo u profitu – živjeti kvalitetan poslovni život u odnosu prema prijateljima, suradnicima i partnerima. Pokreće nas šire opće dobro jer radimo konkretne projekte po cijeloj Hrvatskoj.

„Naš posao je lijep utoliko što vrlo brzo vidimo rezultate svoga rada, truda i i znanja koji smo uložili u neki projekt.”

Marija Tufekčić kaže da je zajednički nazivnik svih njihovih angažmana – od kulturne baštine, zaštite prirodne baštine, promocije poduzetništva do ulaganja u zdravstvo – pokušati doprinijeti boljitku Hrvatske.

Najljepši rezultat je napredak u tom poslovnom dijelu, ali i susreti s ljudima iz kojih uvijek „izlazimo obogaćeni”.

O onome, pak, što bi joj bilo najteže u vjeri priznaje da je i to neminovno vezano za ljude jer sve činimo i živimo zajedno.

„Često odlučimo čvrsto nečega se držati, a lako padnemo, no ponovno se dižemo i pokušavamo ispočetka biti dosljedni i vjerni; iz dana u dan”, priznaje ova privatna poduzetnica.

Pokušala je dati odgovore i na ova pitanja:

Koja je svetica bila ‘buldožder’? Koliko su na Mariju Tufekčić utjecali dvojica stričeva – obojica svećenici – strika Stevo i strika Pero? Kako svome djetetu objasniti da je pouzdan put – katolički put? Koliko nam je Bog blizu? Kakvu je strategiju Gospodin upotrijebio prema ovoj privatnoj poduzetnici? Koji ju je svećenik potaknuo na čitanje Biblije ‘od korica do korica’ i na koji način promatra sve svece?

Snimka razgovora je u nastavku:

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja