Budi dio naše mreže

Jedna od "tajni" plodonosnog djelovanja Majke Terezije bila je vjernost svakodnevnoj molitvi pred euharistijskim Isusom.

/ mdj

Nije se pokolebala u svom uvjerenju da je molitva pred Isusom neophodna za njezin rad među najugroženijima u društvu, prenosi Aleteia.

Majka Terezija održala je snažan govor okupljenima na Euharistijskom kongresu u Philadelphiji 1976. i ponovila svoje stavove o molitvi.

“Da bismo mogli živjeti ispunjen život kroz naša četiri zavjeta, potrebno je da naš život bude protkan Euharistijom. Zato svoj dan započinjemo s Isusom u Svetoj Euharistiji. S njim idemo naprijed. A kad se navečer vratimo, imamo jedan sat klanjanja pred Isusom u Presvetom Sakramentu.”

Majka Terezija čvrsto je vjerovala da može još više voljeti siromahe upravo zbog vremena koje je provela na klanjanju.

“To nas je prilično zbližilo jedne s drugima. Više se volimo, a uz to mislim da volimo siromašne s većom i dubljom vjerom i ljubavlju.”

Misionarke ljubavi koje je osnovala nastavljaju tu tradiciju i uvijek provode vrijeme u molitvi pred Isusom u Presvetom Sakramentu. Klanjanje pred Presvetim predstavlja temelj njihovog rada među siromašnima.

Majka Terezija čvrsto je vjerovala da može još više voljeti siromahe upravo zbog vremena koje je provela na klanjanju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja