Budi dio naše mreže

Poziv i želju da postane časnom sestrom osjetila je u srcu tijekom gledanja filma o Majci Tereziji u zagrebačkoj katedrali. Bilo je to 1979. kada su grad Zagreb posjetili misionari p. Ante Gabrić i Majka Terezija. Tada je vidjela uživo Majku Tereziju i uočila njenu karizmatičnost. Ona je tada održala govor prisutnim vjernicima i ono što je s. Anđelku posebno privuklo bio je Božji dar kojim je Majka Terezija svojim riječima doticala srca drugih.

/ hk

Župu Rođenja Isusova na zagrebačkoj Kajzerica ovoga je ljeta pohodila sestra Anđelka, MC iz ženske redovničke zajednice Misionarke ljubavi, koju je prije točno sedamdeset godina osnovala sv. Majka Terezija iz Kolkate. Sestra Anđelka odrasla je na Kajzerici i bivša je župljanka ove župe pa se osjetila posebna bliskost i radost u susretu župljana s “njihovom župljankom”. Sestra je svjedočila o svojem životu i poslanju Misionarki ljubavi, piše na mrežnoj stranici Župe Rođenja Isusova. 

Svoje je svjedočanstvo sestra Anđelka započela opisom kako je krenuo njezin vjernički život uz Krista. Kada je bila mlada djevojka, nakon završenog školovanja, ljetne praznike je provodila na otoku Braču. Tu je upoznala mladića i djevojku, mladi par, koji su privukli njezinu pozornost jer su imali nešto u sebi što je svijetlilo. Pozvali su je da dođe na misu na svetkovinu Velike Gospe. Sestra tada nije imala sakramente niti je poznavala katoličku vjeru. Riječi pjesme “Ima jedna duga cesta” duboko su je dirnule i plakala je tijekom cijele mise.

Susrela je Majku Tereziju 1979. u Zagrebu!

Sljedeći poticaj da upozna Krista dobila je nakon što je pročitala knjigu “Djevojko, znaš li ljubiti” koja joj je, kako kaže, otvorila jedan novi svijet. Potražila je autora knjige – svećenika – i on joj je postao duhovnik. Primila je sakramente i počela aktivno prakticirati katoličku vjeru.

Foto: Župa Rođenja Isusova

Poziv i želju da postane časnom sestrom osjetila je u srcu tijekom gledanja filma o Majci Tereziji u zagrebačkoj katedrali. Bilo je to 1979. kada su grad Zagreb posjetili misionari p. Ante Gabrić i Majka Terezija. Tada je vidjela uživo Majku Tereziju i uočila njenu karizmatičnost. Ona je tada održala govor prisutnim vjernicima i ono što je s. Anđelku posebno privuklo bio je Božji dar kojim je Majka Terezija svojim riječima doticala srca drugih. Mnogi su plakali slušajući je.

Prve zavjete sestra Anđelka položila je u Rimu 1986. Časne sestre toga reda polažu četiri zavjeta: siromaštvo, čistoću, poslušnost te svesrdno služenje najsiromašnijima među siromasima. U svojoj službi sestara Misionarki ljubavi dosad je boravila i djelovala u Skopju, Berlinu, Ljubljani, Banjoj Luci i Zagrebu.

Cilj zajednice je utažiti Isusovu žeđ za dušama!

Osim svoga životnog puta, sestra Anđelka je predstavila nastanak, cilj, djelovanje i poslanje Misionarki ljubavi. Red je nastao na zahtjev Isusov koji je od Majke Terezije koja je čula u sebi Njegov glas. Isus ju je tražio da osnuje zajednicu koja će biti vatra njegove ljubavi tamo gdje žive najsiromašniji od siromaha.

Prvi apostolati reda bili su podučavanje siromašne djece, da bi se zatim proširilo na traženje i pomoć napuštenih i umirućih siromaha u Kolkati te vođenje sirotišta za napuštenu djecu. S vremenom se po svijetu pročulo za djelovanje družbe i ona se počela širiti u brojne zemlje diljem svijeta. Cilj zajednice Misionarki ljubavi je utažiti Isusovu žeđ za našom ljubavi, za dušama, a sestre se stavljaju Isusu na raspolaganje kako bi bile oruđe u Njegovim rukama.

Župljani Župe Rođenja Isusova bili su obogaćeni i osnaženi svjedočanstvom sestre Anđelke te su se zadržali još neko vrijeme u druženju i razgovoru.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja