Budi dio naše mreže

Manje je poznato da vjera ima veliku ulogu u životu europske prvakinje Sandre Perković. Fra Stjepan Brčina na svom je Instagram profilu objavio video atletičarke kako nakon uspješnog hica zahvaljuje Bogu znakom križa.

/ HKM

Sjajno Europsko prvenstvo u atletici u Muenchenu za Hrvatsku, nakon zlata Filipa Mihaljevića u bacanju kugle i srebra Matee Parlov-Koštro u maratonu u ponedjeljak, u utorak je Sandra Perković opravdala status prve favoritkinje te osvojila svoje šesto uzastopno zlato u bacanju diska, javila je Hina. Najbolja hrvatska atletičarka do novoga je zlata stigla u dramatičnom finalu u kojemu je za osam centimetara nadmašila srebrnu Njemicu Kristin Pudenz.

Niti jedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini, a Perković je sada svoj niz produžila na šest. Počela je još 2010. kao 20-godišnjakinja u Barceloni, slijedila su zlata 2012. u Helsinkiju, 2014. u Zurichu, 2016. u Amsterdamu te 2018. u Berlinu, dok je zbog pandemije koronavirusa za šesti naslov morala čekati četiri godine.

Manje je poznato da vjera ima veliku ulogu u Sandrinom životu. Fra Stjepan Brčina na svom je Instagram profilu objavio video atletičarke kako nakon uspješnog hica zahvaljuje Bogu znakom križa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)

O tome koliko joj znači vjera, u jednom intervjuu je rekla: “Strah me Boga. Možda moja vjera nije izražena na van, ali vjerujem u Boga i vjerujem da iznad nas stoji netko tko gleda dobro i loše. Nije to strah nego strahopoštovanje i divljenje. Vjerujem da se stvari događaju s razlogom. Nije svaka oluja da bi tebi naškodila, postoje oluje koje dolaze i tjeraju ljude koji nam ne trebaju u životu. Poanta je da živiš po svojim principima, ali da uvažavaš i tuđa mišljenja stvarajući neko svoje, ne vrijeđajući nikoga i poštujući svakoga”, istaknula je Sandra Perković.

Čestitamo našoj najboljoj atletičarki na još jednom velikom uspjehu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja