Budi dio naše mreže

VAŠA SVJEDOČANSTVA Uslišane molitve slušatelja HKR-a po zagovoru sv. Antuna

U jutarnji program Hrvatskog katoličkog radija brojni slušatelji uključili su se slanjem svojih SMS poruka dajući svoja svjedočanstva po zagovoru svetoga Antuna Padovanskog. Pročitajte neka od njih, a uključiti se možete i vi. Pošaljite svoje svjedočanstvo putem SMS-a na broj mobitela +385 99 460 99 88.

/ bg

Danas je omiljeni svetac Katoličke Crkve i Crkve u Hrvata Antun Padovanski, potugalski franjevac, propovjednik i crkveni naučitelj. A zašto je omiljen među hrvatskim pukom, saznajte iz svjedočanstava koja su slušatelji slali putem SMS-a za program Hrvatskog katoličkog radija. Donosimo neka od njih. 

Sv Ante, Knin / Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

“Prije puno godina, 1973. kao maturantica zaželim određeno pitanje na maturi jer se nisam ništa spremala i izvučem baš to pitanje. Naravno, dobijem i dobru ocjenu. Kroz cijelo moje školovanje, uvijek bi se sv. Anti obratila za pomoć. Hvala i slava mu.”

“Sveti Ante je moj dragi svetac i zagovornik kod Gospodina! Ne samo materijalne, već i duhovne vapaje sv. Ante nam izmoli! Napisala bih esej na stotine stranica da svjedočim i dokumentiram o važnosti sv. Ante u mom životu! Zato, sv. Ante moli za nas i čuvaj moje kćeri!”

“Sv. Ante puno pomaže. Moja kćer izgubila lančić. Ja rekoh: Ma naći će ti sv. Anto. Došao dan. Kćer uskliknu: Mama dođi da vidiš. Moj lančić. Kao da ga je neko stavio u ladicu.”

“Sveti Ante mi je utjeha i nada. Poslije trećeg spontanog pobačaja postila sam sv. Anti i Majci Božjoj da ostanem ponovno trudna. Postila sam prije i cijelu trudnoću da sve bude dobro. Danas imam kćer Mariju od tri i pol godine.”

“Sveti Ante mi je puno pomogao u životu osobito nakon obraćenja. Posebice za izgubljene stvari. Vjerujem da sveti Ante pomaže i ljudima koji se izgube.”

“Nakon što sam imala prvi spontani pobačaj jednom sam na hodočašću sv.Anti zavapila za pomoć i uskoro sam zatrudnjela. Hvala ti sveti Ante.”

“Sveti Ante je meni puno pomogao kad sam molila za svoju obitelj.”

“Molila sam sv,Antu da nađem dobrog muža i pomogao je. Zahvaljujem mu i preporučujem svima, a za izgubljene stvari redovito pomaže.”

“Sv. Antun Padovanski bio je i miljenik grofova Drašković. U tadašnjem dvorcu Klenovnik, današnjoj bolnici za TBC, kapela je današnjeg sveca u čijem okrilju pomoć mole, za pomoć zahvaljuju oni najpotrebniji – bolesni.”

Izmolite danas molitvu sv. Antunu u svakoj potrebi.

Spomeni se, sv. Ante, da si uvijek pomagao i tješio sve koji su se tebi utjecali u svojim potrebama. S čvrstim pouzdanjem preporučam se i ja tvom moćnom zagovoru kod Boga. Ne odbij moje prošnje i svojim posredovanjem kod Boga isprosi mi – ako je za dobro moje duše – milost… za koju te molim. Pomozi mi u ovoj mojoj potrebi i nevolji! Blagoslovi mene, moj rad, moju obitelj i sve moje drage, čuvaj nas od bolesti i pogibli duše i tijela! Sve nas krijepi da u boli i kušnji ostanemo čvrsti u vjeri i ustrajni u ljubavi. Amen.

 

Ključne riječi:
sv. antun padovanski

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja