Budi dio naše mreže

Misije nas potiču da prihvatimo jedni druge, a papa Franjo istaknuo je svoju ljubav prema Papinskim misijskim djelima, ističući da su "misije srce i identitet Crkve". Proslava Svjetskog dana misija 24. listopada ujedno nam pruža priliku još jednom potvrditi kako su molitva, promišljanje i materijalna pomoć prigode za djelatno sudjelovanje u Isusovu poslanju u njegovoj Crkvi, priopćeno je iz Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.

/ hjb

U uvodniku prigodne knjižice nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin, FDC, tumači kako papa Franjo pod tim geslom “poziva na oduševljeno svjedočenje susreta sa živim Bogom, koji dotiče i obnavlja živote. Govoriti o vlastitom iskustvu Boga koji je prisutan u našim životima nije samo obveza, već unutarnji poriv, koji je nemoguće i koji se ne smije ugušiti.”

“Da bismo u sebi i u našim župnim zajednicama budili svjedočki i misionarski duh, i ove vam godine nudimo brošuru, nastalu u zajedništvu s Nacionalnom upravom Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine, koja obiluje poticajnim sadržajima. Kao primjer aktivna i djelatna svjedočenja Božje ljubavi pred nama je ponovno lik službenice Božje Pauline Marie Jaricot, utemeljiteljice Djela za širenje vjere, čiji je plod Svjetski dan misija, a čiji nam život govori upravo o oduševljenu zauzimanju i traženju načina za pomoć onima koji su najpotrebitiji, bilo duhovno bilo materijalno”, ističe s. Ivana.

U brošuri se, među ostalim, predstavlja Svjetski misijski dan; Papina svjetska molitvena mreža i nakane Apostolata molitve 2022. Tu su i poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2021. te poruka predsjednika Vijeća za misije HBK; prilog o službenici Božjoj Pauline Marie Jaricot, homilije i kateheze; Svjetlosna otajstva misijske krunice te, u dodatku, popis ravnatelja Papinskih misijskih djela i naših misionara u svijetu.

Misijska brošura 2021.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja