Budi dio naše mreže

Slomljen, ali još uvijek koristan!

"Ja sam napuknut i pun spajalica, ali nastavljam biti od koristi drugima. Nastavljam biti od koristi drugima zahvaljujući sakramentu ispovijedi, gdje odlazim svaki tjedan tražiti Gospodina za oproštenje mojih grijeha kako bih obnovio žaljenje za sve što ga je u mojem životu uvrijedilo", rekao je sv. Josemaría Escrivá.

/ hk

Čak je i slomljena zdjela za juhu bila tema sv. Josemaríe Escrive. On je posvjedočio da je bio kao razbijena zdjela za juhu – slomljen grijehom i popravljen zahvaljujući ispovijedi – no, i dalje je služio za hranu drugima.

Mnogo sam godina prepričavao anegdotu koja izgleda kao da nema veliku važnost, ali za mene je jako važna. Dok sam bio u Portugalu i razgovarao s ljudima, neki moji duhovni sinovi su mi donijeli veliku zdjelu za juhu kakva se koristi u velikim obiteljima… Rekao bih kakvu koriste i čileanske obitelji – bila bi mi to velika radost!

Nastavljam biti od koristi drugima zahvaljujući sakramentu ispovijedi!

Zdjela za juhu koristila se često tijekom godine. Bila je popucala i popravljena sa spojnicama – malim komadićima željeza koji su je držali zajedno – i nastavila je biti u upotrebi. Pogledao sam svoje duhovne sinove i rekao im: “Dobro, dajte mi dobru pouku”.

Dali su mi pouku i ja sam je iskoristio jer sam ja kao ta zdjela za juhu. Ja sam napuknut i pun spajalica, ali nastavljam biti od koristi drugima. Nastavljam biti od koristi drugima zahvaljujući sakramentu ispovijedi, gdje odlazim svaki tjedan tražiti Gospodina za oproštenje mojih grijeha kako bih obnovio žaljenje za sve što ga je u mojem životu uvrijedilo.

Dušu treba hraniti sakramentima!

Ako tako postupate sa svojim prijateljima, kakve li ćete promjene vidjeti! I ne biste trebali ići rijetko! Ja sam grešnik i proveo sam mnogo godina ispovijedajući se svaki tjedan. Tako bi se i oni trebali odvažiti. Oni trebaju jesti svaki dan, zar ne? Pa i dušu također treba hraniti sakramentima. Dovedite ih, dovedite ih, jednog po jednog!

Ključne riječi:
ispovijed Josemaría Escrivá

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja