Budi dio naše mreže

Fra Josip Vlašić u "Pozitivnoj minuti" donosi priču o dobronamjernom čovjeku koji je ugledao leptira u čahuri i promatrajući ga s velikim zanimanjem, odlučio je prorezati čahuru kako bi oslobodio leptira. No, je li mu doista pomogao tim činom?

/ dz

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeli putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Priča kaže kako je neki čovjek sjedio u svojem vrtu i na obližnjem stablu primijetio malu čahuru iz koje je upravo htio izići van novonastali leptir. Promatrao je to sa zanimanjem i učinilo mu se u jednom trenutku da je leptir odustao i umorio se. Odlučio je mu pomoći i uzeo škare te prorezao tu čahuru. Bio je iznenađen kada leptir nije poletio. Bilo mu je to čudno. Leptir je bio slabašnog tijela i krila i samo je puzao. Do kraja svog života leptir nikada nije poletio. Taj dobronamjerni čovjek nije znao da ta borba sa čahurom i razbijanjem iste leptiru treba poslužiti da njegova krila ojačaju i da krv prostruji kroz njegova krila da budu snažna za let kroz život. To je lijepa slika našega života. Sigurno si se u svojem životu susreo sa trenucima koji su bili zahtjevni, bolni i koji su ti trošili snage. Možda ti se činilo da to nije imalo smisla, no to je itekako imalo smisla. Uvijek će takve situacije imati smisla u tvojem životu. U njima ćeš moći postati snažan i moći proširiti svoje kapacitete, sposobnosti kako bi tvoj let kroz život bio odvažan i hrabar. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja